Buzău

articolul anterior articolul urmator

Persoanele cu handicap cu un ochi râd, cu unul plâng

0
29 May 2010 14:11:00
Autor: adevarul

Primăria va plăti indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap inclusiv pentru luna iunie dar anunţă că din iulie nu va mai avea de unde scoate bani. O lună bună, zece rele. Aşa se scurge viaţa unei persoane cu handicap care primeşte indemnizaţie de la Primărie. După ce timp de trei luni nu au primit niciun leu pentru că municipalitatea nu a avut fonduri, persoanele cu dizabilităţi au primit şi o veste bună. Vor primii banii di

Persoanele cu handicap din Buzău au primit ultimele indemnizaţii în luna martie, bani ce li se cuveneau pentru luna februarie. De atunci şi până acum nu au mai luat niciun ban iar mulţi dintre ei aproape că nu mai au din ce să trăiască.

Vestea bună a venit din partea Primăriei care a găsit o soluţie să le plătească restanţele financiare, inclusiv pentru luna iunie. Municipalitatea este însă speriată de rapiditatea cu care creşte numărul persoanelor cu handicap care beneficiază de indemnizaţie.

"Numărul persoanelor cu handicap a crescut foarte mult, practic în ultimii patru ani s-a dublat, s-au triplat. Dacă mergem în ritmul ăsta o să ajungem în câţiva ani de zile ca jumătate dintre buzoieni să aibă indemnizaţie pentru persoane cu handicap. Deja pentru mine este un semnal de alarmă. Voi face acum un efort financiar, ca să aduc aceste indemnizaţii la zi. Vom plăti inclusiv pentru luna iunie", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Vestea proastă este că începând din luna iulie şi cel mai probabil până la sfârşitul anului nu vor mai fi bani pentru plata acestor indemnizaţii, potrivit edilului şef.

Persoanele cu dizabilităţi nu au timp să se bucure pentru banii pe care îi vor primi din urmă pentru că se gândesc cu groază că nu vor mai avea cu ce să supravieţuiască în lunile ce vor veni.

"Nimeni, niciodată nu s-a pus în locul nostru să vadă ce nevoi are o persoană cu handicap. Noi aproape toţi banii îi dăm pe medicamente, ca să nu mai vorbim de utilităţi şi mâncare. Nu vă imaginaţi că cerşim, nu facem decât să ne cerem drepturile. Dacă nu vom mai primii banii, ne iau practic dreptul la viaţă", ne-a mărturisit Mariana Feraru, o persoană care aproape toată viaţa şi-a petrecut-o într-un scaun cu rotile.

În municipiul Buzău sunt 350 de persoane cu handicap care primesc indemnizaţie. Potrivit primăriei, începând cu luna iulie nu îşi vor mai primi indemnizaţiile şi nici însoţitorii nu îşi vor mai primi salariile pentru că nu mai sunt fonduri. Pentru aceste persoane a fost alocată o anumită sumă iar faptul că numărul lor a crescut a făcut să scadă bugetul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările