Buzău

articolul anterior articolul urmator

Planuri pentru amenajarea unor scuaruri pe E85, care să faciliteze accesul în cartierul nou din Spătaru

1
13 Feb 2020 11:04:21
Autor: Iulian Bunila
Oamenii au mers cu petiţii la autorităţi
Oamenii au mers cu petiţii la autorităţi

Vor fi luate măsuri pe DN2 E85, în judeţul Buzău, la intersecţia din Costeşti unde un grav accident rutier s-a produs la finele lunii ianuarie. O familie a fost implicată în evenimentul în urma căruia un copil de doi ani a murit iar părinţii au fost răniţi şi au ajuns la spital.

 
După tragedie, locuitorii din zonă au mers la primăria din localitate să ceară reamenajarea intersecţiei considerate extrem de periculoasă. Oamenii au arătat că ieşirea în drumul European este foarte periculoasă iar pe tronsonul respectiv, considerat în afara localităţii, se circulă cu viteză. 
 
În urma concluziilor desprinse din şedinţele de lucru de la Instituţia Prefectului, marcajul continuu de la ieşirea din cartierul nou a fost întrerupt.
 
Au fost trimise către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic şi o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localităţile Costeşti şi Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m şi km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h.
 
Reprezentanţii Primăriei Costeşti au înţeles să prevadă în planul de achiziţii publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în/din cartier, precum şi sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.
 
 
Au fost comandate indicatoarele rutiere care să reglementeze circulaţia în zona de interes şi care vor fi montate în scurt timp.
 
Problema punctelor de ieşire neautorizate din cartierul nou în DN2 E85 va fi rezolvată prin realizarea şanţurilor aferente drumului de colectare şi drumului european, în acest sens limitându-se drastic posibilităţile prin care conducătorii auto să îşi pună viaţa în pericol atunci când doresc să pătrundă pe E85. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

elfu
13.02.2020, 11:47:01

GRESIT ! giratoriu la iesirea din localitatea veche care sa colecteze traficul si in acelasi timp sa duca la reducerea vitezei in zona.