Povestea sfâşietoare a lui Ionuţ, copilul care a rămas fără nas şi fără cerul gurii după o internare în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ, desfigurat de bacilul contractat în spital. Imagine publicată cu acordul părinţilor
Ionuţ, desfigurat de bacilul contractat în spital. Imagine publicată cu acordul părinţilor

Cazul cutremurător al unui copil mutilat de un microb dobândit în spital a fost publicat de o asociaţie umanitară care doreşte să-l ajute pe micuţ să-şi recâştige copilăria. Acesta a rămas fără nas şi bolta palatină, după o internare de câteva luni. Singurul sprijin primit în timp a venit de la afaceristul Gigi Becali.

Asociaţia ”Totul va fi bine” relatează povestea lui Ionuţ, un băiețel din Verneşti, județul Buzău, care la doar 1 an și 8 luni, cu afecţiuni ORL, a fost internat în spital, fără mamă, pe motiv că nu mai este alăptat. 

Acolo, copilul a contractat bacilul pioceanic, care l-a desfigurat: nasul și cerul gurii i s-au necrozat în aşa hal încât la vizită, tatăl nici măcar nu l-a mai recunoscut, spunându-i soţiei că nu este copilul lor.

Atunci s-a produs o minune şi micuţul s-a trezit. A fost internat câteva luni bune. A avut certificat de handicap, cu o indemnizaţie de 200 de lei, iar în 2016, scriu reprezentanţii asociaţiei, comisia a hotărât că ceea ce are acest copil nu mai este de gradul 1 şi au modificat susţinând ca este mai degrabă de gradul 2, accentuat.

Indemnizaţia de care a beneficiat în următoarea perioadă, până în 2018, fiind de aproximativ 80 de lei, când i s-a retras definitiv certificatul de handicap, fiind invocat faptul că este un copil care se poate descurca singur.

În urmă cu aproximativ trei ani, din disperare, tatăl l-a luat pe Ionuţ de mânuţă şi s-au dus la poarta lui Gigi Becali, pentru a-i cere sprijin. Acesta i-a ajutat cu un nas fals, o proteză, pentru a avea un aspect fizic aproape normal, deoarece micuţul era terorizat de faptul că era neacceptat de cei din jur.

Au existat perioade când acesta a lipsit de la grădiniţă pentru a nu avea legături fizice sau verbale cu alte persoane, relatează reprezentanţii Asociaţiei ”Totul va fi bine”. Tot Gigi Becali a fost cel care s-ar fi interesat apoi de o operaţie în străinatate, atunci costurile ridicându-se la suma de 45.000 de euro.

buzau

Ionuţ Sursa Facebook Asociaţia „Totul va fi bine“

De când certificatul i-a fost retras, părinţii, demoralizaţi fiind şi fără posibilitati financiare, nu au mai fost cu micuţul la control sau alte investigaţii. Din ce li s-a spus laSspitalul Grigore Alexandrescu de la Bucureşti, trebuie să i se reconstruiască bolta palatină, să aibă intervenţii la dantură apoi reconstrucţia nasului.

Ionut nu este singurul copil al familiei. El mai are trei fraţi, veniturile familiei fiind formate din alocaţiile de stat ale copiilor şi salariul tatălui. Haideţi să ne mobilizăm, să facem tot ce este necesar ca acest micuţ să aibă şansa la o copilărie normală! Imaginile au fost publicate cu acordul părinţilor, întrucât pot avea un puternic impact emoţional”, scriu reprezentanţii Asociaţiei ”Totul va fi bine”.

Pentru donaţii, accesaţi pagina Asociaţiei ”Totul va fi bine”.

Bacilul Piocianic mai este cunoscut şi ca Pseudomonas aeruginosa. Această bacterie poate coloniza ocazional pielea, urechea externă, tractul respirator superior sau intestinul gros la persoanele sănătoase. Mai frecvent apare la pacienţii cu o boală severă, cu imunitate compromisă sau care au primit anterior antibioterapie, ori au fost internaţi într-o unitate spitalicească.

Majoritatea infecţiilor cu Pseudomonas aeruginosa sunt dobândite în spital, unde mediul umed este favorabil dezvoltării acestei bacterii. Rezervoarele bacteriene pot fi reprezentate de: echipamente respiratorii, soluţii de curăţat, dezinfectanţi, chiuvete, legume, vase cu flori, endoscoape şi bazine de fizioterapie etc.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune  

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite