Buzău

articolul anterior articolul urmator

Prefect certat că a sărit peste rând la vaccinarea cu AstraZeneca VIDEO

1
16 Apr 2021 18:40:54
Autor: Iulian Bunila
Sursa Prefectura Buzău
Sursa Prefectura Buzău

Prefectul Silviu Iordache a fost printre primii buzoieni care au profitat de posibilitatea imunizării anti-COVID-19 cu serul de la AstraZeneca, fără programare. Oficialul de la Casa Albă s-a vaccinat, vineri, la Centrul de Vaccinare de pe Bulevardul Bălcescu.

 
”Realizarea unei campanii de vaccinare de succes este esenţială pentru eradicarea acestui virus mortal. Alăturaţi-vă şi luaţi măsuri cu privire la această problemă pentru că putem să punem capăt acestei pandemii. Îi îndemn pe buzoieni, îndemn operatorii economici, să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a precizat Silviu Iordache.
 
Prezenţa la centru a reprezentantului Guvernului în judeţ nu a fost lipsită de incidente. Acesta a fost apostrofat că a sărit peste rând, de un cetăţean care aştepta să fie vaccinat.
 
Prefectul s-a scuzat şi a aşteptat apoi în sală să fie chemat pentru vaccinare. Silviu Iordache a spus că a avut COVID-19 în luna noiembrie şi că, deşi a avut o formă uşoară, de atunci nu mai are miros.
 
 
În urmă cu o săptămână Comitetul National de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a dispus măsuri pentru asigurarea vaccinării angajaţilor operatorilor economici cu vaccinul AstraZeneca. Astfel angajaţii companiilor pot solicita vaccinarea, direct la locul de muncă.
 
Pentru a facilita acest proces, se organizează o acţiune de vaccinare specifică şi anume: vaccinarea se va realiza prin grija operatorului economic în colaborare cu direcţiile de sănătate publică, într-un spaţiu propriu, adecvat, fără programare în platforma de programări.
 
În cazul în care operatorii economici nu au personal medico-sanitar propriu suficient, vor organiza acţiunea de vaccinare în spaţiile proprii şi vor solicita către direcţia de sănătate publică mobilizarea de echipe de vaccinare mobile care sunt disponibile în centrele de vaccinare AstraZeneca.
 
Aprovizionarea cu doze de vaccin se va realiza fie direct la centrele de vaccinare (în cazul în care vaccinarea se face în centre organizate prin grija operatorului economic), fie prin intermediul centrelor de vaccinare fixe de care ţin echipele mobile de vaccinare, în cazul în care vaccinarea se organizează întrun spaţiu nou.
 
„Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău reaminteşte pe această cale cetăţenilor că vaccinarea Covid-19 în România este gratuită, este sigură, este voluntară şi este armonizată cu strategia Comisiei Europene”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii.

 

Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Operaţiune pentru salvarea unei tinere răpite de soţul agresiv. Erau despărţiţi de două luni

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 
Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
16.04.2021, 18:52:07

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările