Buzău

articolul anterior articolul urmator

Prima şcoală verde, în municipiul Buzău. Va avea inclusiv o seră de tomate

1
10 Oct 2019 18:07:59
Autor: Iulian Bunila

Anunţul înfiinţării primei şcoli verzi a fost făcut de primarul Buzăului, în cadrul unui eveniment dedicat tranziţiei de la economia liniară la economia circulară a oraşului Buzău. Practic, la Şcoala nr. 11 vor fi montate panouri solare care vor furniza energie electrică, iar apa de ploaie va fi colectată şi va fi utilizată pentru alimentarea toaletelor.


Totodată, în unitatea de învăţâmânt va fi amenajată o seră de tomate, unde elevii vor avea ocazia să vadă cum se produc gustoasele legume. Primăria Buzău va aloca, până la sfârşitul anului, banii necesari pentru demararea acestui proiect. 

Municipalitatea şi-a propus ca, în 2030, Buzăul să devină primul oraş din România cu economie circulară.

Economia circulară produce zero deşeuri. Este un concept relativ nou şi descrie un circuit economic în care, încă din faza de design, totul se proiectează în aşa fel încât ceea ce intră într-un produs sau proces, se încadrează în două categorii: fie este o componentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potenţial de reciclare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Klaxxy Klaxxy
11.10.2019, 10:55:03

Economie liniara, economie circulara, economie la energie, economie... Ce nu inteleg eu - unde este elevul in toate aceste "economii"? In tot articolul, care se refera, totusi, la o scoala, singura trimitere la elev este ca "va avea ocazia sa vada cum se produc legumele". Sa le guste, sa profite de ele, sa invete ceva, nu se aminteste nimic. Cheltuiala asta, pe care o banuiesc substantiala, face parte din ciclul "2.200 lei un pom de un an", plantat pe "Calea Erorilor", asa-i?...

Modifică Setările