Buzău

articolul anterior articolul urmator

Producătorul de agent termic din municipiul Buzău, Ecogen Energy, a intrat în insolvenţă

0
20 May 2019 19:24:59
Autor: Iulian Bunila

Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor. Vestea nu este deloc bună pentru Regia Autonomă Municipală, societatea de termoficare a oraşului, care trebuie să asigure apă caldă şi căldură pentru mii de abonaţi. Deja, sute de buzoieni au renunţat în această primăvară la serviciile Regiie mUnicipale şi îşi vor instala centrale de apartament.


Ecogen Energy, producătorul de agent termic din municipiul Buzău, a intrat în insolvenţă printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor. Decizia fost luată la sfârşitul săptămânii, în condiţiile în care societatea a adunat foarte multe datorii către furnizorul de gaze, Engie. 

Edilul municipiului Buzău Constantin Toma spune că Ecogen trebuie să returneze şi Primăriei o sumă importantă din bani.

Decizia intrării în insolvenţă a Ecogen Energy reprezintă o mare problemă pentru Regia Autonomă Municipală, societatea de termoficare a oraşului, care trebuie să asigure apă caldă şi căldură pentru mii de abonaţi, între care şi numeroase unităţi de învăţământ. Autorităţile caută însă soluţii pentru viitorul sezon rece. În primul rând, în şcoli şi grădiniţe se vor monta centrale termice.

Începând cu 2 aprilie, aproximativ 12.000 de apartamente şi 40 de instituţii publice din municipiul Buzău, racordate la reţeaua de termoficare a oraşului, au rămas, fără căldură. Asta, după ce furnizorul de gaze, Engie, a închis robinetul către societatea Ecogen Energy, din cauza facturilor neachitate. 

În ianuarie, Ecogen a solicitat majorarea preţului gigacaloriei cu 29 la sută, deoarece preţul gazului s-a majorat de trei ori în 2018. Primăria Buzău a refuzat însă majorarea preţului gigacaloriei, pe care a considerat-o nejustificată.

De teamă că vor îngheţa în apartamente la iarnă, foarte mulţi buzoieni au depus déjà cereri de debranşare la Regia Autonomă Municipală. De la începutul lunii aprilie şi până acum, 470 de clienţi au renunţat la serviciile Regiei Muncipale Buzău şi îşi vor monta centrale de apartament. Unii dintre aceştia, cei cu venituri reduse, vor fi ajutaţi de Primărie să îşi achizitioneze centrale termice. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii