Buzău

articolul anterior articolul urmator

Profesorii buzoieni strâng semnături pentru declanşarea grevei generale

0
27 Jan 2011 10:35:15
Autor: adevarul
Profesorii au protestat anul trecut trei săptămâni
Profesorii au protestat anul trecut trei săptămâni

Sindicatele buzoiene din învăţământ pregătesc în această perioadă forma maximă de protest, declanşarea unei greve generale a cadrelor didactice similară celei din primăvara anului trecut.

După mai multe runde de negocieri cu cei din minister, eşuate, sindicaliştii spun că sunt mai hotărâţi ca oricând să iasă din nou în stradă, unde să îşi strige nemulţumirile legate de noua lege a educaţiei, dar şi de tăierile de salariu.

„În primul rând protestăm faţă de tăierile de salariu. Avem şi mari nemulţumiri legate de noua lege a educaţiei, care prevede schimbarea ciclurilor de învăţământ, plus noile reguli legate de titularizare. Totodată, avem foarte mulţi colegi care încă nu au primit decontările pentru navetă", ne-a declarat Ion Dobre, Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău.

Greva generală ar putea fi declanşată în luna martie, iar până atunci profesorii buzoieni îşi dau acordul pentru această formă de protest.

„Deja se strâng semnături de la colegii noştri, avem nevoie de cel puţin 3.000 pentru ca în martie să putem declanşa o grevă generală. Sperăm ca protestul nostru să aibă efectul scontat şi totodată să reuşim să-i convingem să se ralieze acţiunii noastre şi pe ceilalţi angajaţi bugetari, dar şi cei din sistemul privat", a adăugat Ion Dobre, liderul SIP.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să continue protestele pe termen nelimitat până când rectificările lor vor fi ascultate şi rezolvate de către cei din Ministerul Educaţiei, ameninţând că altfel au în plan neparticiparea la examenele care se desfăşoară pe timpul verii.

În luna martie a anului trecut peste 4.000 de dascăli buzoieni au refuzat să intre la ore timp de trei săptămâni.

Citeşte şi

Frig şi groază în şcoala de la Rubla (Buzău)

Autorităţile nu dau doi bani pe şcoala rămasă fără acoperiş după un incendiu


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările