Buzău

articolul anterior articolul urmator

Reacţia a doi copii de 13 ani, după ce au descoperit un teanc de bani pe stradă

0
21 Nov 2018 19:55:05
Autor: Iulian Bunila

Lecţie de onestitate oferită de doi elevi de 13 ani din municipiul Râmnicu Sărat. Copiii au găsit pe stradă un teanc de bani şi au mers direct la Poliţia Locală pentru a-i preda oamenilor legii. Suma găsită de cei doi elevi a fost de aproape 3.000 lei.


Cei doi sunt Denis Cristian Mahulea (clasa a VII-a) şi Ionuţ Mario Bedereag (clasa a VI-a) au observat în seara zilei de marţi, după ce au ieşit de la ore, mai multe bancnote răspândite pe trotuar în centrul municipiului Râmnicu Sărat.

Încă nu era ora 18.00, dar se întunecase afară. Copiii au adunat banii, împreună cu un al treilea tânăr, şi s-au îndreptat către cea mai apropiată secţie de poliţie, cea a Poliţiei Locale Râmnicu Sărat. 

”Am văzut nişte bani pe jos după aceea un alt om ne-a ajutat să-i adunăm de jos şi i-am dus la poliţie”, a declarat Ionuţ Mario Bedereag.

Denis şi Ionuţ nu s-au gândit nicio clipă să profite de întuneric şi să plece cu banii. ”Nu ne-am gândit deloc să îi ţinem pentru noi pentru că mă gândeam că acel domn are nevoie de bani pentru a salva un copil mic sau bolnav”, a spus Denis Cristian Mahulea.

Gestul copiilor i-a impresionat nu doar pe poliţişti, ci şi pe colegii lor dar şi pe dascălii şcolii. „Cred că putem sublinia şi rolul şcolii în modelarea şi educaţia desfăşurată la nivelul instituţiei noastre de învăţământ. Aceasta este normalitatea într-o lume tot mai anormală”, a declarat directorul Şcolii „Vasile Cristoforeanu”, Ionel Meiroşu.

În urma verificărilor, poliţiştii locali din Râmnicu Sărat au identificat persoana care pierduse banii. Este vorba despre un bărbat din localitatea buzoiană Boldu. El le-a mulţumit din suflet copiilor pentru gestul lor frumos. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările