Buzău

articolul anterior articolul urmator

Record de abandonuri la Maternitatea din Buzău. 11 nou născuţi abandonaţi într-o singură lună

0
15 Jan 2011 09:36:12
Autor: adevarul

Problemele sociale cauzate de criza economică amplificată pe fianalul anului 2010, au făcut ca pe perioada sărbătorilor 11  bebeluşi să fie lăsaţi în grija statului de tinere mămici din mediul rural.

Cei 11 nou născuţi abandonaţi încă din perioada Crăciunului, de mame ce provin din familii dezorganizate şi cu nivel de educaţie scăzut vor ajunge în responsabilitatea unor asistenţi maternali profesionişti.


"Pentru fiecare dintre ei se va stabili o măsură de protecţie specială , plasament la asistenti maternali profesionişti , iar pentru situaţiile în care copiii au nevoie de îngrijiri speciale datorită unor probleme de sănătate vor fi plasaţi în cadrul serviciului specializat, module de tip rezidenţial sau de tip familial", a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului din Buzău.


Singura alinare este că bebeluşii părăsiţi în maternitate de către tinerele mămici care de cele mai multe ori trăiesc la limita sărăciei, ajung să primească un strop de căldură sufletească de la asistente.


„ Noi ştim cam câtă nevoie au acum de dragostea de mamă. Pe bebeluşii abandonaţi îi luăm în braţe, îi iubim şi îi liniştim când plâng, ca să simtă şi ei puţină căldură sufletească. Păcat că unele mame sunt pornite să-i abandoneze fără nicio explicaţie", a declarat asistenta medicală Andreea Rînciog.


Valul de abandonuri ale noilor născuţi nu a putut fi limitat chiar dacă tinerele mămici cu o situaţie socială precară beneficiază de consiliere psihologică în cadrul unui proiect pentru prevenirea sarcinii nedorite, derulat de Protecţia Copilului din Buzău.


"Am reuşit să evităm abandonul în câteva situaţii dar oricum procentul de reuşită nu este sută la sută. Vrem în primul rând să prevenim sarcina nedorită, pentru că de aici se ajunge uşor la abandon. Vrem să dezvoltăm colaborarea cu reprezentanţii maternităţii, care ne sprijină permanent în implementarea acestui proiect, inclusiv prin aplicarea unor metode contraceptive", a declarat psihologul Claudia Cecilia Roşioru, şeful DGASPC Buzău.


Numai anul trecut, Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a confruntat cu peste 70 de cazuri de abandonuri de minori.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările