Buzău

articolul anterior articolul urmator

Referendum local pentru anexarea unei comune la municipiul Buzău VIDEO

0
12 May 2021 11:33:38
Autor: Iulian Bunila
Sursa wikipedia.com
Sursa wikipedia.com

Municipiul Buzău ar putea să îşi dubleze suprafaţa administrativă, prin atragerea în componenţa sa a comunei Ţinteşti. Primarul Constantin Toma va iniţia un referendum local, la care să participe locuitorii din municipiul Buzău şi cei din Ţinteşti, pentru a duce la îndeplinire acest deziderat.

„Buzăul se uneşte cu Ţinteştiul. Va ieşi, din chestia asta, o treabă foarte serioasă pentru că aproape se dublează suprafaţa administrativă a municipiului Buzău”, a spus edilul Constantin Toma. 

Potrivit primarului din Buzău, născut la Ţinteşti, referendumul cu privire la unirea celor două localităţi ar putea avea loc, cel mai devreme, în lunile septembrie-octombrie. 

Edilul Buzăului consideră că municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori dacă şi-ar majora semnificativ suprafaţa. 

Constantin Toma a mai spus în cadrul unei emisiuni la TV Sud-Est că viitoarea autostradă A7 Ploieşti-Buzău va trece chiar la jumătatea distanţei dintre Ţinteşti şi Buzău. 

„Investiţii mai multe, întoarcerea buzoienilor acasă, locuinţe pentru tineri, creşterea nivelului de trai pentru cele două comunităţi unite”, a adăugat edilul buzoian. 

În acest moment, comuna Ţinteşti are 72 de kilometri pătraţi şi 4.000 de locuitori, iar Buzăul are 81 de kilometri pătraţi şi 115.000 de locuitori. 

După unirea celor două localităţi, suprafaţa municipiului va ajunge la peste 150 de kilometri pătraţi, o suprafaţă mai mare şi decât a unor oraşe importante din zona de sud est, precum Constanţa sau Ploieşti.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările