Buzău

articolul anterior articolul urmator

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Proba la alegere nu le-a dat bătăi de cap elevilor buzoieni

0
5 Jul 2013 13:08:52
Autor: Iulian Bunila
Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la centrul de la Liceul Pedagogic speră ca proba la alegere să le mărească media
Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la centrul de la Liceul Pedagogic speră ca proba la alegere să le mărească media

3.408 de absolvenţi de liceu din judeţul Buzău susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

 

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 3.408 elevi din judeţul Buzău înscrişi pe listele de Bac 2013.
Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.
 
Vezi AICI rezolvarea subiectelor la toate probele!
 
Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi elevi s-au înscris anul acesta la Biologie (aproape 68.000), Geografie (aproape 56.500), Fizică (peste 14.000) şi Chimie (în jur de 10.500), iar aproape 6.000 au ales Informatica.
 
Candidaţii care susţin, vineri, proba la fizică, chimie, biologie sau informatică au absolvit profilul  Real din filiera teoretică, profilul Tehnic şi cel de Resurse Naturale şi Protectia Mediului din filiera tehnologică. De asemenea, şi cei care au terminat profilul Militar din filiera vocaţională dau examen la una dintre aceste probe.
 
La centrul de examinare de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău, cei mai mulţi dintre candidaţi au susţinut examen la geografie. Toţi cei care au ieşit din sălile de examen au declarat că subiectele la georgrafie au fost mai accesibile decât s-ar fi aşteptat. „Eu mi-am ales georgrafia şi subiectele nu mi s-au părut deloc dificile. De aceea, foarte mulţi elevi au rezolvat repede subiectele şi, pentru că nu au avut probleme, au părăsit sala de examen. Cred că această probă ne va sălta media generală. Este o probă la care mulţi vor lua o notă care compensează oarecum notele mai proaste de la română sau matematică. Eu mă aştept să iau peste 9.50 la bacalaureat”, spune Robert Manole, elev al Seminarului Teologic Buzău.  
 
De aceeaşi părere este şi Diana Fedeleş, elevă a Liceului Pedagogic Buzău, de altfel unul dintre candidaţii care au ieşit printre primii din sala de examen: „Eu am dat la geografie. A fost foarte uşor, chiar nu mă aşteptam la subiecte atât de uşoare. Au fost subiecte despre Europa, altele despre România, şi, ultima parte, despre Ungaria, să menţionăm oraşe, forme de relief şi tot ce se poate spune despre această ţară. Cei mai mulţi dintre noi avem speranţa că proba la geografie o să ne ridice media. Eu mă aştept la o medie de bacalaureat peste 8.50”.
 
La centrul de la Liceul Pedagogic, unde au susţinut examenul de bacalaureat şi elevii de la Liceul de arte şi d ela Seminarul Teologic, mult mai puţini au fost candidaţii care au susţinut examen la alte discipline decât geografie, respectiv  fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie. Alina Androne, absolventă a Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Buzău, spune că a ales să suţină examenul la psihologie pentru că i s-a părut o materie mult mai uşoară decât celelalte: „Eu am dat examen la psihologie. Această disciplină mi s-a părut interesantă încă de la începutul clasei a X-a. Au fost nişte subiecte destul de accesibile. Am reuşit să le rezolv în integralitate”.  
 
„Subiectele au fost accesibile, au putut fi tratate în integralitate. M-am descurcat bine, chiar nu mă aşteptam să pice chiar aşa de uşor. Eu am terminat profil de ştiinţe sociale şi poate de asta mi s-a părut foarte uşor examenul.  Mă aştept să iau peste 9 la bacalaureat”, este de părere Lucian Bratu, şi el absolvent al Liceului Pedagogic Buzău.
 
Calendar Bacalaureat 2013
 
• 5 iulie - proba la alegere a profilului 
• 8 iulie - afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi de punerea contestaţiilor  între orele 12:00 - 16:00
• 9-11 iulie - rezolvarea contestaţiilor
• 12 iulie - afişarea rezultatelor finale
 
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 3.408 elevi din judeţul Buzău înscrişi pe listele de Bac 2013.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ: REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / SUBIECTELE LA BACALAUREAT 2013 - PROBELE DE FILOSOFIE, INFORMATICĂ, CHIMIE, ANATOMIE, ECONOMIE, FIZICĂ, GEOGRAFIE ŞI BIOLOGIE

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările