Buzău

articolul anterior articolul urmator

Rezultate Alegeri Locale 2020. PSD păstrează primăriile municipiilor şi oraşelor din judeţul Buzău

1
28 Sep 2020 00:13:22
Autor: Iulian Bunila

PSD se îndreaptă către o victorie categorică în judeţul Buzău, conform rezultatelor care sosesc din secţiile de votare. Social-democraţii păstrează primăriile municipiilor, oraşelor şi ale celor mai multe comune.


UPDATE Partidul Social Democrat a câştigat 67 de primării din judeţ, dintr-un total de 87, în urma alegerilor de duminică.

Partidul Naţional Liberal a câştigat zece primării (Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoşi, Padina, Beceni şi Vadu Paşii), Partidul Mişcarea Populară cinci (Gura Teghii, Năeni, Colţi, Scortoasa şi Zărneşti), PRO România patru (Puieşti, Ziduri, CA Rosetti şi Bozioru), iar PLUS a câştigat la Lopătari, în alianţă cu USR.

Este deja certitudine câştigarea alegerilor de către Constantin Toma, la Buzău, şi Sorin Cârjan, la Râmnicu Sărat. Acesta din urmă a anunţat victoria pe Facebook. 

”Victoria de astăzi nu este doar a Alianţei PSD-PRO Râmnicu Sărat, nu doar a celor doua partide, ci a tuturor celor care au susţinut ADEVĂRUL, a tuturor ramnicenilor”, a scris Sorin Cârjan.

Conform numărătorii paralele efectuate de partide, social-democraţii au câştigat primăriile din Blăjani, Racoviţeni, Murgeşti, Mărgăriteşti, Mihăileşti, Florica, Pietroasele, Pârscov, Nehoiu şi Pătârlagele. 

PSD a mai câştigat la Smeeni, Siriu, Gălbinaşi, Berca, Verneşti, la Râmnicelu, la Cătina, Luciu, Largu, Ruşeţu, Grebănu şi Bălăceanu.

Liberalii au câştigat la Cochirleanca, Brădeanu, Scutelnici, Chiojdu, Padina şi Pardoşi, însă au pierdut comuna Puieşti, adjudecată de Pro România. La Ziduri, candidatul Pro România a câştigat funcţia de primar al comunei. Tot de la Pro România vor fi şi primarii din Puieşti şi C.A. Rosetti. Primăria Lopătari a fost adjudecată de candidatul USR. 

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

leuldinpanjshir99
28.09.2020, 00:49:53

Astia din Buzau sunt incantati ca au dat ei seful Ciumei Rosii ...

+4 (4 voturi)
Modifică Setările