Buzău

articolul anterior articolul urmator

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu românul din Italia de care familia nu mai ştia nimic de 3 luni

7
23 Jan 2020 19:19:54
Autor: Iulian Bunila

Familia tânărului din Lopătari, judeţul Buzău, care a fost dat disparut în Italia, unde se afla la muncă, a primit noi veşti în cursul zilei de marţi. Disperată că timp de trei luni nu a dat niciun semn de viaţă, sora lui Niculaie Podaru a apelat la ajutorul comunităţii româneşti din Italia pentru a fi ajutată să-l găsească.


”S-au împlinit trei luni de când nu mai ştim nimic de tine. De ce oare nu dai nici un semn de viaţă, de ce nu răspunde nimeni la numărul tău de telefon? Cine oare are telefonul tău? De ce îl deschide din când în când şi nu răspunde?”, a fost mesajul transmis de Lucica, o româncă din Italia care de trei luni nu mai ştia nimic de fratele ei, plecat la muncă şi el în Italia. 

Originar din comuna Lopătari, judeţul Buzău, Niculaie Podaru, zis Valuş, nu este însurat şi nu are copii. 

El a plecat în Italia în urmă cu un an şi şapte luni pentru a lucra la o fabrică de geamantane fără să spună niciodată rudelor sale în ce localitate a plecat, unde lucra exact sau cu cine a plecat, deşi ţineau legătura foarte des.

„Nu răspunde la telefon de 3 luni, mama e disperată, a mai pierdut cel de-al treilea băiat acum cinci ani. Noi eram 10 fraţi: 5 fete şi 5 băieţi dintre care am rămas 2 băieţi şi 5 fete”, a declarat sora lui Niculaie pentru rotalianul.ro, în urmă cu o săptămână.

Bărbatul şi-a sunat sora, marţi, şi i-a explicat de ce nu a răspuns la telefon. El a povestit ca un necunoscut i-a furat telefonul mobil, actele şi banii. În toată această perioadă, a declarat Niculaie, nu a mai putut lua legătura cu nimeni, până pe 21 ianuarie, când şi-a cumpărat telefon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ludwig
23.01.2020, 21:01:19

Ce stire!? un capsunar nu a raspuns la telefon ca i-a fost furat.... Pe cine intereseaza asta?!

+4 (6 voturi)
mossss ion roata
23.01.2020, 21:35:10

Criză de subiecte, singura chestie de interes e pur statistică, iar statistica e lipsită de emoţii: dintr-o familie cu 10 (zece!) copii, cinci fete şi cinci băieţi, desigur, toţi emigraţi pe motive economice, ubi bene ibi patria, că doar nu toată lumea "exilată" e de talia Monicăi Lovinescu sau a lui Dorin Tudoran (forţat de Secu să-şi părăsească patria şi să-şi abandoneze mormintele părinţilor, deasupra cărora, cu paşaportul de apatrid în buzunar, a plâns amarnic), doar "producătoarele" au rămas intacte, din cinci băieţi mai trăiesc doi. Astfel, şeptelul se stabileşte în funcţie de "valoarea" componentelor acestuia, după cum se vede că funcţionează selecţia naturală.

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
24.01.2020, 10:12:15

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
24.01.2020, 10:39:46

Comentariu considerat abuziv.

Josh McKenzie
23.01.2020, 23:39:03

Un terchea-berchea.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările