Buzău

articolul anterior articolul urmator

Secarea lacului Amara din Buzău creează haos la Ialomiţa, unde turiştii anulează rezervările la cunoscuta staţiune balneară. „E o confuzie!” VIDEO

1
1 Jul 2022 18:16:11
Autor: Iulian Bunila
Lacul Amara din Buzău a secat - I. Bunilă
Lacul Amara din Buzău a secat - I. Bunilă

„Lacul Amara din judeţul Buzău a secat, nu cel din vecinătatea municipiului Slobozia, unde este o cunoscută staţiune!“ - Aşa sună mesajul postat pe reţelele de socializare prin care Consiliul Judeţean Ialomiţa vrea cu disperare să spulbere cât mai repede confuzia creată.

Seceta profundă generează un dezastru ecologic în judeţul Buzău. 
 
Lacul Amara, de la graniţa judeţelor Buzău şi Brăila, a secat, iar uscăciunea a pus deja stăpânire pe albia de 800 de hectare. 
 
Grav este că, odată cu dispariţia luciului de apă, au pierit păsările, peştii şi toată vegetaţia care semăna cu cea din Delta Dunării. 
 
Oamenii din zonă cred că încălzirea globală e direct responsabilă pentru ce s-a întâmplat. Acest fenomen este cauzat, spun climatologii, de seceta hidrologică, adică scăderea debitelor râurilor.
 
”În zona acestui lac, localităţile Puieşti, Vâlcelele, Balta Albă, Ghergheasa, avem un fenomen de secetă pedologică extremă, care generează chiar şi astfel de deficite de apă. Dar nu doar lacul acesta este afectat. La fel e şi lacul de la Balta Albă, chiar dacă nu la aceeaşi amplitudine”, spunet prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.
 

Despre fenomenul de la Balta Albă, satul Amara, Buzău, s-a dezbătut intens, în ultima perioadă, la nivel naţional. S-a desprins între timp un alt efect, cu bătaie în judeţul vecin.  
 
”Situaţia creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din staţiunea Amara, judeţul Ialomiţa. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomiţa este afectat de secarea lacului cu acelaşi nume din judeţul Buzău. Având în vedere ştirile conform cărora Lacul Amara din judeţul Buzău a secat, operatorii turistici din Amara-Ialomiţa trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie”, este mesajul postat vineri pe Facebook de către CJ Ialomiţa.
 
Sursa CJ Ialomiţa
 
Printr-o adresă transmisă Consiliului Judeţean Ialomiţa, aceştia semnalează faptul că tot mai mulţi turişti îşi anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din judeţul Ialomiţa. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lică Mosneagu
2.07.2022, 07:27:17

@ Confuzati . Confuzia este ,,numai” intre un lac și un... sat ! Restul e...geografie !! A României !! PS Cred că mai întâi chiar ,,gurnaliștii” s-au ,,confuzat” ,

-1 (1 vot)
Modifică Setările