Buzău

articolul anterior articolul urmator

Secţia unui spital din România va fi închisă după ce singurul medic şi-a luat concediu

1
6 Dec 2018 15:22:37
Autor: Iulian Bunila

Se întâmplă la Spitalul orăşenesc Nehoiu, din judeţul Buzău. Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei pediatrie va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Judeţean Buzău.


Secţia de Pediatrie a Spitalului din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, se închide până la sfârşitul anului, deoarece singurul medic specialist intră în concediu de odihnă. 

Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Judeeţan de Urgenţă Buzău. 

În tot acest timp, cazurile mai grave vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne. 

Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi unitatea medicală din Nehoiu a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.

Spitalul din Nehoiu, condus de medicul basarabean Sergiu Remişovschi, deserveşte aproximativ 50.000 de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut
6.12.2018, 16:53:24

Bolnavii se pot "trata" la o biserica din apropiere, nu de alta dar Romania este extrem de religioasa si se pare ca nu are nevoie de spitale, policlinici, medici.