Buzău

articolul anterior articolul urmator

Sediul unui liceu din Buzău devine centru universitar cu profil tehnic

0
18 May 2022 15:05:26
Autor: Iulian Bunila
Foto I.B.
Foto I.B.

Un centru universitar cu profil tehnic va apărea în Buzău. Potrivit autorităţilor locale, noua unitate de învăţământ superior va funcţiona în sediul fostului liceu „Costin Neniţescu” de pe strada Transilvaniei.

Edilul-şef al municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că proiectul privind înfiinţarea la Buzău a unui centru universitar cu discipline de profil tehnic va primi finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Încercăm să construim acolo un consorţiu pentru învăţământul dual şi învăţământul tehnic superior, respectiv să scoatem şi muncitori înalt calificaţi dar să realizăm şi facultăţi de inginerie tehnică. Deoarece este un spaţiu generos, la fostul liceu <Costin Neniţescu> intenţionăm să creăm, pe o viziune nouă, un viitor centru universitar”, a declarat Constantin Toma, primarul Buzăului.

Anul viitor, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va reveni în sediul propriu, de pe strada Independenţei, lucrările de reabilitare ale imobilului fiind aproape de final. 

Astfel, actualul sediu provizoriu al colegiului, de pe strada Transilvaniei, va fi amenajat corespunzător pentru noua destinaţie, cea de centru universitar. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările