Sfaturi de vacanţă: cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balta Mihăileşti este aproape şi de Buzău şi de Bucureşti
Balta Mihăileşti este aproape şi de Buzău şi de Bucureşti

Buzăul are câteva dintre cele mai mai atractive zone de pescuit din nordul Munteniei. Dacă îi întrebi pe pescarii buzoieni care sunt cele mai bune locuri de pescuit, aceştia îţi recomandă cel puţin cinci locuri amenajate special, atât la munte, cât şi în zona de câmpie, unele având chiar şi locuri de cazare. Tarifele variază între 30 şi 50 de lei pe zi.

Pe placul pescarilor buzoieni sunt atât apele curgătoare, precum râul Buzău şi afluenţii săi, cât mai ales lacurile şi amenajările piscicole. Una dintre cele mai apreciate este Balta de la Mihăileşti, care a fost amenajată şi repopulată în urmă cu peste patru ani, prin asocierea primăriei cu o firmă privată. Aceasta investeşte periodic în repopularea lacului si îmbunătăţirea condiţiilor de pescuit şi de cazare.

Căsuţe de camping, pontoane renovate, locuri de joacă pentru copii şi multe altele au readus balta Lunca Mihăileşti printre preferinţele pescarilor împătimiţi din Buzău şi nu numai.

 “Am semnat un contract pe 25 de ani cu o firmă care numai până acum a investit peste 200.000 de lei în repopularea bălţii cu 20 de tone de peşte: crap, novac, caras şi alte specii. De asemenea, acum tot ei investesc peste 100.000 de lei în reamenajare. În urma contractului, firma care a investit va avea cotă parte din profit de 70 %, iar noi restul”, declara în 2011, Stan Stan, primarul de atunci al comunei Mihăileşti.

Pescarii vin în număr mare pe baltă iar mulţi dintre ei îşi aduc şi familiile deoarece condiţiile permit acest lucru. Lacul are o suprafaţă de 106 hectare şi este populat cu: crap, cteno, ştiucă, fitofag, caras şi biban.

image

Tariful pentru pescuit variază între 50 de lei, pentru 12 ore şi 240 de lei, în weekend. Închirierea unei bărci, de două persoane, costă 20 lei, iar pentru patru persoane, 40 lei. 

Un alt loc bun de pescuit este Balta Boldu, care se află la o distanţă de 16 kilometri de municipiul Râmnicu Sărat, pe DN22. Lacul este situat pe partea dreaptă, în vatra comunei Boldu, la aproximativ 1,5 kilometri de şosea, accesul făcându-se pe un drum de piatră până la malul apei. 

Balta Boldu a fost populată în mod repetat cu puiet de caras, crap, cteno, biban, novac şi sânger. Locul este bine amenajat şi întreţinut de administrator. Accesul pe balta de pescuit se poate face şi pe drumul care duce de la Boldu la Ghergheasa şi la Fântâna.

Potrivit site-ului topbalti.ro, tariful pentru pescuitul pe balta de la Boldu este de 40 de lei pentru 24 de ore. Telefonul administratorului este 0238.570.918.

Un alt loc de agrement pentru pescari este Balta Amara, cu o suprafaţă efectivă de 800 de hectara, este amplasată la limita dintre judeţele Brăila şi Buzău. 

”Cum veniţi de la Râmnicu Sărat spre Brăila, în localitatea Balta Albă faceţi dreapta şi mergeţi până în localitatea Amara. La ieşire din Amara faceţi stânga pe un drum pietruit bun până în localitatea Stăvărăşti şi apoi ajungeţi în Plăsoiu unde faceţi primul drum la stânga, mergeţi 600 metri şi ajungeţi la ferma piscicolă. Se poate ajunge pe orice fel de vreme. Mijloace de transport în comun nu există până acolo”, scrie Mugurel Popescu pe site-ul pescuitul.ro. 

Balta este populată cu crap şi rareori prinzi caras. Momelile recomandate sunt porumbul, mămăliga şi râma neagră. Se pescuieşte ziua dar şi noaptea în condiţii decente şi fără foarte stricte. În apropiere este şi un teren de campare excelent pentru un pescuit mai lung.Administraţia bălţii poate fi contactată la telefon 0744.493.159.

Balta Luciu este un alt reper pentru pescarii buzoieni. Accesul către amenajarea piscicolă se face prin DN 2B Buzău – Gălbinaşi – Bentu – Mânzu – Cilibia. În Cilibia viraţi dreapta pe DJ 203I către Gara Cilibia – Caragele şi stânga pe DJ 214A spre Luciu.

”La ieşirea din localitatea Luciu, pe stânga se văd nişte plopi înalţi, care marchează drumul până la poarta de intrare, situată la aproximativ 250 metri de şosea. Distanţa Bucureşti – Luciu 120 km.”, scriu membrii hobbyforum.ro.

Foto duucuu

image

Potrivit topbalti.ro, nu este necesar permis de pescuit, tariful este de 30 de lei pentru 12 ore, cantitatea reţinută este de 5 Kg şi este recomandat pentru lansetă. Adâncimea bălţii de pescuit Luciu este mică, un metru la aproximativ 100 de metri de mal, şi de aceea sunt indicate aruncările foarte lungi. Balta este populată cu crap, somn, caras, şalău şi ten. Peisajul este foarte frumos iar balta de pescuit este bine întreţinută de administrator, care poate fi contactat la telefon 0740.984.887.

Despre balta de pescuit Puieşti, pescarii scriu pe forumuri că este superbă ca locaţie, cu locuri de pescuit puţine dar libere. Pentru mai mult de trei lansete, pescarii plătesc o taxă extra de 10 lei/lanseta/undiţa. Se ajunge prin DJ 202 Râmnicu Sărat – Colibaşi – Puieştii de Jos. În Puieştii de Jos, în centru, faceţi la stânga, iar după aproximativ 5 kilometri de mers în linie dreaptă ajungeţi la balta de pescuit din Puieşti.

Foto KoZminu

image

Potrivit topbalti.ro, sunt posibilităţi de campare în zonă. Pentru pescuit ziua se percepe o taxă de 50 de lei pentru 12 ore. Balta este populată cu crap, somn, caras şi cteno.

Atractiv pentru pescari este şi Lacul de acumulare Siriu, un lac artificial de 10 km. lungime pe cursul superior al râului Buzău, care a fost amenajat în 1985. Lacul este deosebit de frumos iar drumul ce parcurge malul lacului dinspre Buzău spre Braşov este la fel de pitoresc, cu viaducte spectaculoase.

Foto Dénes László

image

Potrivit topbalti.ro, zona din coada lacului, pe timpul verii, dispune de posibilităţi de plajă, plimbări cu pluta şi pescuit sportiv. Lânga lac sunt Băile Siriu, ministaţiune cu izvoare sulfuroase şi feroase, unde cazarea se face la căsuţe. Lacul Siriu, cu barajul hidrocentralei Siriu, este situat la 12 kilometri de oraşul Nehoiu. Accesul se face de pe DN 10.

În lacul de acumulare de la Siriu trăiesc specii de peşti precum crap, caras, oblete, clean, păstrăv, plătică şi scobar. Se poate pescui şi din bărcile care pot fi închiriate de la pensiunile din apropiere.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite