Sfinxul de la Buştea, un real trofeu pentru amatorii drumeţiilor montane istovitoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto I. Bunilă
Foto I. Bunilă

Sfinxul din Bucegi are un frate în Munţii Buzăului. Este vorba despre un "uriaş" împietrit, cu chip de om, de şase metri înălţime. Dacă cea mai rapidă cale de a ajunge la Sfinxul din Bucegi este prin staţiunea Buşteni, la sfinxul buzoian se ajunge cel mai uşor din Buştea.

Capul de om creat de vânt şi ploi într-o stâncă de pe Masivul Breazău este unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale Ţinutului Buzăului.

Se află pe raza comunei Mânzăleşti, considerată de istorici ca fiind una dintre cele mai vechi aşezări umane din ţara noastră. 

Este mult de mers pentru a găsi poziţia de unde poate fi admirat Sfinxul din Buştea. Ajungi mai întâi la Mânzăleşti, comună care se află la 50 de kilometri de oraşul Buzău, pe Valea Slănicului. 

Patru kilometri ai de mers de la drumul cu asfalt spre Breazău, pe un drum de căruţe. Traseul se pierde prin pădure dar iei ca reper stâlpii de electricitate. Sfinxul devine vizibil în depărtare imediat ce se părăseşte zona de case şi se ajunge pe platou. 

Aproape două ore îţi ia de la drumul cu asfalt până la capul de om de la Buştea. Sfinxul este un monument al naturii reprezentat de o stâncă ce măsoară în jur de şase metri înălţime, modelată de ploi şi vânt sub forma unui cap uman, asemănător cu renumitul Sfinx din Munţii Bucegi.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite