Buzău

articolul anterior articolul urmator

Situaţia jenantă în care poţi fi pus dacă ignori un agent de Poliţie Rutieră. Ce-i aşteaptă pe şoferii recalcitranţi VIDEO

4
24 Jan 2020 16:22:06
Autor: Iulian Bunila
Simulare făcută de poliţiştii buzoieni
Simulare făcută de poliţiştii buzoieni

Din 26 ianuarie, poliţiştii capătă puteri sporite, potrivit unei legi adoptate anul trecut, prin care se stabilesc mai clar atribuţiile oamenilor legii. De exemplu, poliţiştii de la Serviciul Rutier vor fi îndreptăţi să imobilizeze şi apoi să conducă la secţie un şofer, în caz că acesta refuză să le predea spre verificare documentele solicitate.

O situaţie de acest gen a fost simulată de către poliţiştii buzoieni de la Serviciul Rutier, pentru ca şoferii reclacitranţi să afle ce îi aşteaptă de acum înainte.
 
Poliţiştii rutieri sunt de părere că noua legislaţie le oferă mai multă autoritate.  
 
Potrivit noilor reglementări, poliţiştii de la Ordine Publică sau Crimă Organizată nu vor mai trebui să fie politicoşi, să bată la uşă şi să arate mandatul, dacă vor să intre într-o locuinţă când au indicii că acolo cineva se află în pericol. 
 
De asemenea, poliţiştii pot pătrunde în locuinţă fără acordul proprietarului pentru a prinde autorul unei acţiuni flagrante sau dacă au informaţii că acolo s-ar ascunde un terorist. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

un motan intransigent
24.01.2020, 17:48:00

Ei, nu! Legea poate si trebuie aplicata cu fermitate dar si cu politete. Politistul trebuie sa aiba aliura unui cavaler justitiar, nu purtarile unui derbedeu de dincolo de bariera. Sa vedem cum or reusi?

Adrian Popescu
24.01.2020, 18:58:53

politia ar trebui desfiintata, nu apara oamenii cinstiti, e in slujba politrucilor si interlopilor. Cand a vazut cineva un politist intervenind in apararea victimei. Numai abuzuri si complicitati.

-1 (1 vot)
Tomescu Tom
24.01.2020, 21:05:26

Si daca se dovedeste ca " informatiile " nu au fost adevarate ... informatii pe baza carora isi motiveaza intrarea in locuinta proprietarului ...ce se intampla ????

ivanhoe zoom
25.01.2020, 01:24:52

Daca vreunul flutura politistilor legitimatia de "politcian" adica deputat,senator,primar pariez ca politistii vor fi foarte respectuosi.

Modifică Setările