Buzău

articolul anterior articolul urmator

Situație îngrijorătoare la Buzău. Șase copii abandonați la naștere în august

0
11 Sep 2012 12:24:02
Autor: Iulian Bunila
Arhiva Adevarul
Arhiva Adevarul

Foarte mulţi copii sunt părăsiţi de către cei care le-au dat viaţă, în saloanele spitalelor buzoiene. Astfel, într-o singură lună, șase bebeluși au fost abandonați în unitățile spitalicești din județ. De la începutul anului, la Buzău, 43 de bebeluși au fost lăsați în grija Statului.

Sărăcia, lipsa condiţiilor minime de subzistenţă sau inconştienţa sunt cauzele unui fenomen îngrijorător: abandonul la naștere. Nu mai puţin de  șase copii au fost abandonaţi în unităţile spitaliceşti din judeţ numai în luna august. Este vorba de patru băieţi şi două fetiţe, care au fost părăsiţi de cei care le-au dat viaţă fie în maternitate fie la secţia de pediatrie a Spitalului municipal din Râmnicu Sărat.

Cinci dintre micuți la asistent maternal profesionist şi iar unul dintre ei, cu probleme de sănătate, va merge la Căsuţe de Tip Familial Buzău. Dintre cei șase copii, cinci provin din mediul rural, iar celălalt copil provine din mediul urban.

De la începutul anului și până acum, 43 de copii au fost abandonați în unități spitalicești din județ, cu 4 mai mulți decât în aceeași poerioadă a anului 2011.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările