Buzău

articolul anterior articolul urmator

Soluţie pentru menţinerea curselor TransBus în judeţ: primarii din fiecare comună tranzitată de autobuze să plătească subvenţia

0
15 Jan 2021 13:47:41
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

În ultimii ani, TransBus SA s-a extins în afara municipiului Buzău, astfel că în prezent operatorul are curse în 48 de localităţi din 11 comune. Din cauza crizei generate de pandemie, mai multe autobuze ar putea fi trase pe dreapta, iar cursele, înjumătăţite.


Deoarece Primăria municipiului Buzău nu mai poate susţine subvenţia transportului public în comun, edilul-şef a identificat ca soluţie salvatoare reducerea la jumătate a numărului de curse atât din municipiul Buzău cât şi în judeţ. 

Din estimări rezultă că Primăria Buzău va încasa în 2021 cu 6 milioane de euro mai puţin decât în 2020. 

”Suntem nevoiţi, în aceste condiţii, să reducem din cheltuieli peste tot. În privinţa transportului, Primăria Buzău nu-şi mai permite să suporte subvenţionarea transportului către cele 47 de localităţi învecinate oraşului”, la postul local Focus TV,  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Măsura va fi afecta atât călătorii din municipiul Buzău cât şi din celelalte 48 de localităţi în care ajung acum autobuzele TransBus.
 
Primarul propune reducerea la jumătate a numărului de kilometri adunaţi în curse de autobuzele societăţii. Anul trecut, a precizat Toma, s-au realizat 6,4 milioane de kilometri în Buzău şi în cele 48 de localităţi în care se realizează transportul public în comun de către TransBus.
 
”Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puţine autobuze. Am luat această decizie pentru că subvenţia pentru TransBus este foarte mare şi în condiţiile în care, în timpul pandemiei, noi mergem cu autobuzele, chiar şi la ore de vârf, păstrând distanţa socială, s-au micşorat foarte mult încasările”, a anunţat Constantin Toma la postul local de televiziune.

Autobuzele TransBus vor continua să ajungă pe rutele din mediul rural, doar cu ajutorul financiar al primăriilor din fiecare comună acoperită de societatea de transport public. 
În prezent, autobuzele TransBus ajung în comunele Mărăcineni, Săpoca, Cernăteşti, Vadu Paşii, Gălbinaşi, Ţinteşti, Smeeni, Stâlpu, Merei, Verneşti şi Tisău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările