Buzău

articolul anterior articolul urmator

Sora jandarmului filmat lovind un bătrân la protestul din Bucureşti, condamnată penal pentru că a bătut un elev. Tânăra este nora şefului filialei PSD Padina

83
22 Jan 2018 17:02:39
Autor: Iulian Bunila
Jandarmul Răducu Şerban şi sora acestuia, Mihaela Burnel
Jandarmul Răducu Şerban şi sora acestuia, Mihaela Burnel

Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru lovirea manifestanţilor din Piaţa Universităţii, a fost cercetată şi condamnată penal pentru purtare abuzivă, după ce a lovit un elev de clasa a VI-a în timpul orei de geografie. Mihaela Burnel este nora liderului PSD Padina.

Profesoara Mihaela Burnel avea atunci 25 de ani, preda geografia la Şcoala din localitatea buzoiană Padina, anul şcolar 2014-2015 fiind cel de-al doilea an în care se afla la catedră. 
 
În timpul unei ore, i-a aplicat o corecţie fizică, în faţa celorlaţi copii, unui elev care se plimba prin clasă. După ce au aflat ce i s-a întâmplat fiului lor, părinţii au mers la unitatea de învăţământ pentru a vorbi cu cadrul didactic, însă acesta plecase.
 
Părinţii copilului au sunat la 112, în ziua următoare, pentru a solicita o ambulanţă, întrucât copilul se simţea rău. După vizita la spital de unde au obţinut şi un certificat medico-legal, părinţii au mers la Poliţie şi au depus o plângere împotriva profesoarei Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru comportament abuziv în timpul protestelor care au avut loc la Bucureşti pe 20 ianuarie.
 
Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a trimis-o în judecată pe profesoară, iar instanţa a condamnat-o, pe 28 septembrie 2016, la 6 luni închisoare cu suspendarea executării şi un termen de supraveghere de doi ani în luna septembrie a anului 2016, pentru purtare abuzivă. 
 
Hotărârea a rămas definitivă pe 25 noiembrie 2016, când Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondat apelul Mihaelei Burnel. Cu toate acestea, profesoara a continuat să predea la şcoala din Padina.
”În baza disp.art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul BURNEL MIHAELA, împotriva sentinţei penale nr.89/28 septembrie 2016 pronunţată de Judecătoria Pogoanele. În temeiul disp.art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă apelanta - inculpată la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata sumei de 195 lei, onorariu avocat din oficiu pentru intimata - persoană vătămată Bălan Daniel Iulian, din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 25 noiembrie 2016.”
Mihaela Burnel este nora şefului PSD Padina, Frăţilă Burnel, un important proprietar de terenuri agricole din zona Bărăganului. 
 
Informaţiile sunt confirmate de primarul comunei Padina, care spune însă că, în continuare, are o părere bună despre jandarmul care a ajuns în mijlocul unui scandal imens, după ce a fost filmat bătând protestatari. ”A fost un elev bun, la fel şi sora lui, au muncit, au avut ambiţie şi ajuns la facultate”, spune Ionel Chiriţă, primarul din Padina. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

83 Comentarii

A.G.
22.01.2018, 17:17:36

Stiti de ce imi aduc aminte? de filmul BD. şefului PSD Padina, Frăţilă Burnel- plutonierul Capsuna jandarmului anchetat de superiori pentru lovirea manifestanţilor -Haralambie Harpalete. Tot timpul "Haralambie Harpalete" facea exces de zel (daca mai tineti minte cand era in arest si ancheta pe unu'). Asa si jandarmul asta; a fost adus la Bucuresti pe pile si acum face exces de zel sa-si multumeasca "binefacatorii". La anu si la multi pumni.

+23 (27 voturi)
Lica Porcaru'
22.01.2018, 17:39:29

Ce coruptie? la noi? In jandarmerie / politie / armata ? Ce vorbesti ba ... ?

+14 (18 voturi)
Turbatu
22.01.2018, 17:47:12

Astia se pare ca sunt neam de violenti. Ar trebui sa li se aplice amandurora o corectie, probabil o bataie sora cu moartea. Mai vedem noi daca o sa mai fie ei violenti dupa aia.

+9 (19 voturi)
gyll
22.01.2018, 17:52:12

Da,da,se leaga ițele, băiețică cică adulator al pușcăriașului, surioara mare goangă psd-ista, iată de unde vine "tăria"golanului de jandarm. Iar primarul, roșu până în panzele albe ale scutecelor cu care îl înfășa măsa când era prunc mic.

+16 (24 voturi)
Pear I
22.01.2018, 17:52:14

"Indieni" folositi ca "sageti" de baroni si alti grohaitori din politica

+12 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (83)

Modifică Setările