Buzău

articolul anterior articolul urmator

Spitalele pentru tratarea COVID-19, nevoite să se descurce cu rezidenţi sau prin telemedicină în valul cinci

1
17 Jan 2022 19:18:37
Autor: Iulian Bunila
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

În cele patru unităţi medicale COVID-19 din judeţul Buzău este o lipsă acută de medici infecţionişti, epidemiologi şi pentru secţiile ATI. Managerii spitalelor au făcut eforturi pentru a încadra medici, însă până acum fără succes.

Toate spitalele din Buzău care tratează pacienţi COVID-19 spun că şi-au făcut stocurile necesare de echipamente şi medicamente însă ceea ce le dă cea mai mare bătaie de cap este lipsa personalului medical. 
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în luna decembrie au plecat doi medici ATI şi astfel cea mai importantă secţie care a fost mereu plină a rămas descoperită.
 
Alte două spitale transformate în unităţi suport COVID-19 folosesc telemedicina pentru a putea trata bolnavii. 
 
În spitalul din comuna Smeeni nu există medic radiolog, iar interpretările imagistice se fac de la distanţă.
 
”Noi utilizăm telemedicina pentru de câţiva ani buni, suntem foarte mulţumiţi de promptitudinea rezultatelor, nemaifiind nevoie ca un medic specialist radiolog să fie prezent cu normă întreagă la noi, atunci când nu este nevoie”, declară Marilena Dobrescu, manager Spitalul de Boli Cronice Smeeni.
 
Probleme sunt şi la celelalte două spitale, cel din municipiul Râmnicu Sărat şi oraşul Nehoiu, acolo unde nu există medici infecţionişti sau pentru secţiile ATI.
 
Cât priveşte asigurarea funcţionarii centrelor de evaluare, în prezent sunt aşteptate normele de contractare cu casele de asigurări de sănătate.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

 

 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion carutasul
17.01.2022, 20:21:47

Chestia ”descurcatului” cu rezidentii ,mai are un aspect in fapt . Chestiune declarata de initiati . La inaintare sunt bagati rezidentii si personalul mediu calificat , Adica medicii cu toate drepturile nu prea intra in saloane , Acelasi lucru declara personalul alogen ce activeaza in spitalele din UE. Pe pielea lor de asta si-au dat seama si medicii romani plecati in lumea larga !

-11 (11 voturi)
Modifică Setările