Toate spitalele din Buzău care tratează pacienţi COVID-19 spun că şi-au făcut stocurile necesare de echipamente şi medicamente însă ceea ce le dă cea mai mare bătaie de cap este lipsa personalului medical.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în luna decembrie au plecat doi medici ATI şi astfel cea mai importantă secţie care a fost mereu plină a rămas descoperită.
Alte două spitale transformate în unităţi suport COVID-19 folosesc telemedicina pentru a putea trata bolnavii.
În spitalul din comuna Smeeni nu există medic radiolog, iar interpretările imagistice se fac de la distanţă.
”Noi utilizăm telemedicina pentru de câţiva ani buni, suntem foarte mulţumiţi de promptitudinea rezultatelor, nemaifiind nevoie ca un medic specialist radiolog să fie prezent cu normă întreagă la noi, atunci când nu este nevoie”, declară Marilena Dobrescu, manager Spitalul de Boli Cronice Smeeni.
Probleme sunt şi la celelalte două spitale, cel din municipiul Râmnicu Sărat şi oraşul Nehoiu, acolo unde nu există medici infecţionişti sau pentru secţiile ATI.
Cât priveşte asigurarea funcţionarii centrelor de evaluare, în prezent sunt aşteptate normele de contractare cu casele de asigurări de sănătate.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Chestia ”descurcatului” cu rezidentii ,mai are un aspect in fapt . Chestiune declarata de initiati . La inaintare sunt bagati rezidentii si personalul mediu calificat , Adica medicii cu toate drepturile nu prea intra in saloane , Acelasi lucru declara personalul alogen ce activeaza in spitalele din UE. Pe pielea lor de asta si-au dat seama si medicii romani plecati in lumea larga !