Buzău

articolul anterior articolul urmator

Spitalul Judeţean Buzău impune masca de protecţie, atât pentru angajaţi, cât şi pentru vizitatori

0
6 Jul 2022 16:26:25
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a decis reimpunerea unor măsuri de protecţie, care trebuie respectate atât de personalul medical, cât şi de aparţinătorii pacienţilor.

Hotărârea a fost luată în contextul creşterii numărului cazurilor de Covid-19, în ultima săptămână, şi posibilităţii declanşării unui nou val de îmbolnăviri.

„Ca urmare a numărului crescut de pacienţi Covid la secţia UPU, conducerea spitalului a decis obligativitatea măştii chirurgicale atât la personalul medical, cât şi la aparţinători. Totodată, aparţinătorii, ca să poată intra pe secţie, au obligativitatea de a purta halat de protecţie de unică folosinţă”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean Buzău. 

De asemenea, cel mai mare spital din judeţul Buzău a stabilit şi un program de vizitare a pacienţilor.

”Intervalul orar pentru aparţinători a rămas pe două segmente, respectiv 9.00-10.00, 14.00-16.00, astfel încât să avem un control al aparţinătorilor pe secţiile spitalului”, precizează Claudiu Damian.

În acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău sunt internaţi 11 pacienţi infectaţi cu Covid-19, trei pacienţi la Secţia de Terapie Intensivă, iar alţi opt, la Secţia Boli Infecţioase. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, în ultima săptămână, cazurile de Covid-19 s-au dublat. S-au înregistrat 1.100 de cazuri zilnice, număr care este în creştere de la o zi la alta.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările