Buzău

articolul anterior articolul urmator

Struţii, păunii şi iepurii uriaşi, vedetele Fermei Moglan, de la marginea oraşului Buzău FOTO

2
27 Sep 2021 01:23:44
Autor: Iulian Bunila
Struţii sunt vedetele fermei
Struţii sunt vedetele fermei

O adevărată grădină zoologică se află la marginea Buzăului, înconjurată de multă verdeaţă şi departe de zgomotul oraşului. Este, de fapt, o fermă pe care proprietarii ei, soţii Moglan, au populat-o cu câţiva struţi, iepuri uriaşi, ponei, păsări din cele mai spectaculoase rase, dar şi cu peşti coloraţi.

Ferma se află pe traseul către Vulcanii Noroioşi, iar turiştii sunt primiţi cu braţele deschise pentru a petrece câteva ore în natură.
 
Struţii sunt vedetele fermei pe care familia Moglan o deţine la marginea Buzăului, pe ruta spre Braşov. Uriaşele păsări au fost, de fapt, primele vieţuitoare ale exploataţiei, care au populat grajdurile chiar şi înaintea văcuţelor sau a păsărilor de curte.
 
”Când au perioada lor bună, dansează, cântă, fac un zgomot al lor. Struţii s-au adaptat foarte bine. Când este iarnă, ei stau afară şi se umplu de promoroacă pe cap, stau jos, şi chiar le place să stea în frig, în ploaie. Chiar nu stau la adăpost”, spune Valerica Moglan, proprietara fermei de la ieşire din Buzău spre Verneşti.
 
Aproape invizibilă de la şosea, pentru că este înconjurată de o perdea de pomi, ferma este o oază plină de viaţă, mai ales atunci când grupuri de copii îi trec pragul mânaţi de curiozitate.
”Copiii în ziua de azi nu prea mai văd nici la bunici păsări, animăluţe, pisoi, căţei. Când vin la noi, se joacă foarte mult cu pisoii, cu căţeii, admiră celelalte animale şi păsări, au şi un loc de joacă. Îi aşteaptă aici un loc frumos pe copii şi pe părinţii lor, când pot să-i scoată”, declară Valerica Moglan.
 
Soţii Moglan au populat ferma cu ponei, multe rase de păsări şi iepuri uriaşi. Necuvântătoarele, adoptate din pură pasiune, pot fi admirate de oricine doreşte să fugă din aglomeraţia urbană într-un scurt periplu în peticul de natură, unde le sunt călăuze chiar membrii familiei care deţine exploataţia.
 
”Avem iepuraşi din mai multe rase spectaculoase, avem păsări multicolore, păuni, struţi, ponei. Când avem timp, ne place să le împărtăşim celor care ne trec pragul atracţiile fermei”, spune Mirabela Butenco, de la ferma aflată la ieşire din Buzău.
 
 
În orele petrecute în ferma Moglan, copiii pot admira peştii dintr-o baltă recent amenajată sau pot călări poneii cumpăraţi de curând. Părinţii micuţilor sau turiştii care aleg să poposească în frumosul colţ de natură au posibilitatea de a gusta din preparatele fermei.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie
 
FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kitty kat
27.09.2021, 14:02:38

reclamå plåtitå...

+11 (13 voturi)
Ionica Porumbel
27.09.2021, 19:24:03

Copiii se bucură cu siguranță.

Modifică Setările