Buzău

articolul anterior articolul urmator

Sute de cartuşe de infanterie, găsite la Breaza în urma unor săpături

2
25 Nov 2020 18:53:24
Autor: Iulian Bunila
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău a fost alertată, marţi, cu privire la descoperirea, în urma unor lucrări de amenajare, a unor elemente de muniţie, pe raza localităţii Greceanca, comuna Breaza, judeţul Buzău.


În urma deplasării acestora la locul indicat de apelant, au descoperit 391 cartuşe de infanterie calibrul 7,62 mm, ce ulterior au fost ridicate şi transportate, în vederea distrugerii în condiţii de siguranţă, la locul de depozitare temporară special destinat.

”Atenţionăm populaţia că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active, şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii”, transmit pompierii buzoieni. 

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Taranul Vasile
25.11.2020, 20:28:49

Cartusele din poza sunt germane, calibrul 7.92×57mm Mauser. Se vede dupa forma clips-ului adaptat bazei cartusului. In text se spune 7.62, care e calibrul rus :7.62×54mmR cu baza tubului vizibil diferita ( rimmed).

Jassy Man
26.11.2020, 06:24:55

Yeap! Asa este, Taranul Vasile are ochiul de soim la el. Mai popular este cunoscut la americani in special , calibrul 8 mm Mauser, adica exact cartusul ala de-l scuipara nemtii in doua razboaie mondiale si pe langa ei si noi cu VZ-24 in al doilea razbel, vestitul ZB de la Cehia, ce in realitate este Kar 98 -ul german fabricat la Brno, cu mici difernte.

-2 (2 voturi)
Modifică Setările