Buzău

articolul anterior articolul urmator

Sute de ordine de protecţie, în Buzău, la solicitarea victimelor agresiunilor domestice

0
27 Nov 2020 19:45:00
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Poliţiştii buzoieni au emis, în primele zece luni ale acestui an, peste 200 de ordine de protecţie provizorii, la solicitarea victimelor agresiunilor domestice . Faptele de violenţă în familie se menţin la acelaşi nivel ca în anul 2019.


Poliţiştii emit ordine de protecţie provizorii atunci când constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc. 

În perioada ianuarie-octombrie 2020, la nivelul judeţului Buzău, au fost emise 208 ordine de protecţie provizorii, tot atâtea câte au fost emise şi în primele zece luni ale anului trecut. Toate au fost emise la solicitarea victimelor. 

De asemenea, au fost sesizate 45 de infracţiuni de nerespectare a ordinului de protecţie provizoriu, în scădere cu 37,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Totodată, în primele zece luni ale acestui an, au fost emise, de instanţele judecătoreşti, 205 ordine de protecţie, cu 12% mai multe decât în perioada similară din anul 2019, 100 dintre acestea fiind provenite din ordine de protecţie provizorii emise de poliţişti. Statisticile Poliţiei arată că cele mai frecvente infracţiuni comise în familie sunt cele de lovire.

“Cea mai mare pondere în cadrul infracţiunilor de violenţă în familie, în primele 10 luni ale anului, o au cele de „lovirea sau alte violenţe” – 59,5% , urmate de „abandonul de familie” – 17,8% şi „ameninţarea” – 9,3%. Din punct de vedere al locului comiterii, cele mai multe infracţiuni de violenţă în familie (aproximativ 70% din total) au fost comise la domiciliul subiecţilor”, precizează IPJ Buzău.

La nivel judeţean, numărul faptelor penale de violenţă domestică sesizate de la începutul anului se menţine la acelaşi nivel cu numărul infracţiunilor sesizate în perioada ianuarie – octombrie 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările