Buzău

articolul anterior articolul urmator

Tot mai mulţi buzoieni poartă arme

0
27 Apr 2010 10:22:28
Autor: adevarul

Numărul cazurilor în care armele au fost folosite în plină stradă s-au înmulţit îngrijorător. Fie au fost folosite de şoferi nevoşi în trafic sau de tineri în altercaţii armele au ajuns ultima modă a celor care vor să îşi demonstreze superioritatea.

Numărul buzoienilor care solicită eliberarea de permise de port-armă creşte de la an la an. Fie că au primit ameninţări, fie că se tem de infractori sau doar se simt mai în siguranţă cu arma în buzunar, peste 500 de buzoieni au primit dreptul de a deţine arme letale şi neletale numai în ultimii doi ani.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au eliberat în anul 2008 un număr de 45 de permise de port-armă pentru arme letale şi 195 de permise pentru arme neletale, cum ar fi pistoale sau revolvere cu bile, gaz sau gloanţe de cauciuc. Îngrijorător este faptul că în anul 2009 a crescut numărul buzoienilor care au solicitat permise pentru arme letale. Astfel, numărul de permise eliberate pentru arme mortale este de 71, aproape dublu comparativ cu anul 2008.

Numărul solicitărilor pentru arme neletale a scăzut însă, la 117. Unul dintre buzoienii care au cerut eliberarea unui permis de port-armă şi care chiar şi-a cumpărat armă este Lionel Zosmer. Acesta a primit mai multe ameninţări cu moartea pe adresa de e-mail şi a solicitat eliberarea unui permis ca să îşi poată cumpăra o armă cu care să îşi apere familia.

Lionel Zosmer este evreu de origine şi în urmă cu mai multă vreme a primit pe internet mai multe ameninţări cu moartea de la o persoană necunoscută. Ulterior s-a aflat că ameninţările veneau de la un tânăr din municipiul Buzău, care a prefigurat un site pe internet prin care a transmis îndemnuri la violenţă împotriva evreilor şi care a transmis şi mesajele de ameninţare pe adresele de mail ale evreilor.

"Am primit mai multe ameninţări cu moartea şi bineînţeles că m-am speriat. Am făcut cerere de permis de port-armă, am făcut tot ce mi s-a cerut, am obţinut permisul şi apoi mi-am cumpărat şi armă neletală. Nu am folosit-o niciodată, dar dacă viaţa mea sau a familiei mele ar fi pusă în pericol normal că aş folosi-o", ne-a declarat Lionel Zosmer, deţinător legal de armă neletală.

Majoritatea armelor letale pe care şi le cumpără buzoienii sunt arme de vânătoare şi pistoale. Specialiştii atrag însă atenţia că au fost multe cazuri în care armele neletale au devenit mortale dacă s-a tras de la distanţă mică sau în zone sensibile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările