Buzău

articolul anterior articolul urmator

Trei decese la Buzău, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienţilor cu COVID-19

0
12 Aug 2020 16:22:15
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

DSP Buzău raportează miercuri 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 26 şi 76 de ani. Numărul deceselor din rândul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 46, cu trei mai mult decât la raportarea de marţi.


Unul dintre decedaţi este un bărbat în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS-CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. 

Evoluţia a fost nefavorabilă şi a fost transferat pe Secţia ATI, unde a decedat. Suferea de sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate şi hiptertensiune arterială.

A mai fost raportat decesul unei femei în vârstă de 79 de ani care s-a prezentat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. Fusese confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2 şi internată în Secţia Pneumoftiziologie. 

Evoluţia a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. La comorbidităţi figurează cu hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilaţie arterială şi boala coronariană ischemică.

Cel de-al 46-lea decedat este o femeie în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică. S-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecţiei cu SARS-CoV-2. 

I s-a recoltat probă, iar rezultatul a ieşit negativ. Starea de sănătate s-a agravat, pacienta a fost ulterior transferată pe secţia ATI, unde a survenit decesul. Post-mortem, i s-a efectuat o puncţie pentru biopsie pulmonară, proba fiind trimisă la INCDMM Cantacuzino şi confirmată ulterior cu COVID-19. Femeia suferea de boală pulmonară obstructivă cronică decompensat şi sindrom subocluziv.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările