Buzău

articolul anterior articolul urmator

Turnul Palatului Comunal din Buzău, în colecţia Romfilatelia

0
6 Oct 2014 08:24:38
Autor: Iulian Bunila
Palatul Comunal din Buzău a fost construit între anii 1899 şi 1903  Sursa: nolanfans.ro
Palatul Comunal din Buzău a fost construit între anii 1899 şi 1903  Sursa: nolanfans.ro

Recent, Romfilatelia – instituţia desemnată să emită timbrele şi efectele poştale româneşti – a hotărât să includă, în noua emisiune de  şase timbre, imaginea Turnului cu ceas al Palatului Comunal din Buzău.


Alături de impunătorul turn din centrul oraşului Buzău, vor apărea, în colecţia denumită “Turnurile Timpului, Turnuri cu Ceas” - dedicată celor mai reprezentative ansambluri de acest fel construite de-a lungul timpului în România – Turnul Primăriei din Oradea, Turnul Trompeţilor din Mediaş, Turnul cu Ceas al Palatului Culturii din Iaşi, Turnul Casei Sfatului din Braşov şi Turnul Central al Castelului Peleş.

Timbrul cu turnul Palatului Comunal din Buzău va avea valoarea nominală de 3,60 lei şi poate fi achiziţionat, începând din data de 3 octombrie, de la toate magazinele Romfilatelia din ţară.

Palatul Comunal din Buzău a fost construit între anii 1899 şi 1903 după proiectul arhitectului Alexandru Săvulescu şi inaugurată în prezenţa Regelui Carol I, în 1904. Turnul Palatului Comunal are o înălţime de 20 de metri, iar orologiul său a fost instalat în 1903. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările