Buzău

articolul anterior articolul urmator

Un copil s-a filmat cu o armă în mâini, iar bunicul s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă cu arme VIDEO

0
27 Nov 2021 13:30:38
Autor: Iulian Bunila
Captură video
Captură video

O postare pe Facebook în care un copil apare în timp ce încarcă o puşcă cu aer comprimat i-a adus un dosar penal bunicului acestuia, de 62 de ani, din Verneşti, Buzău. Bărbatul a fost vizitat de poliţişti şi pus să dea socoteală pentru deţinerea a patru arme neletale pentru care nu deţine autorizaţie pentru ele.

În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au identificat în casa lui Aurel C. din Verneşti, Buzău, două arme neletale lungi cu aer comprimat deţinute fără drept şi două arme scurte destinate producerii de zgomot, supuse autorizării, deţinute de asemenea fără drept. 
 
”M-am trezit cu poliţiştii dimineaţă şi mi-au cerut să le arăt armele pe care le am în casă. Au spus că au văzut o postare în care apare nepotul meu cu o puşcă în mână. Aveam două arme cu aer comprimat, trimise de fiul meu din Anglia ca să le ţină pe perete, şi de două pistoale cu capse, care doar pocnesc”, spune Aurel C., deţinătorul armelor.
 
Bărbatul spune că nu i-a trecut niciodată prin minte să autorizeze armele pentru că, în primul rând, nu ştia că este nevoie de un asemenea demers în cazul acestora. El susţine că nici măcar nu avea de gând să le folosească, având mai mult un rol decorativ.
 
VIDEO
 
”Băiatul meu colecţiona tot felul de obiecte pe care le găsea aruncate de englezi şi le trimitea acasă, ca să le colecţioneze. Niciodată nu am avut de gând să folosesc vreuna din arme şi nici nu mi-a trecut prin cap să le autorizez. Erau doar de formă”, spune bărbatul din Verneşti.
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase continuă cercetările asupra bărbatului de 62 de ani, din Verneşti, pentru comiterea infracţiunii de “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „contrabandă calificată”. 
 
Acesta spune că vestea anchetării sale se adaugă unui şir lung de necazuri care-l copleşesc de câteva luni. După ce şi-a pierdut fiul de 41 de ani, răpus de Covid-19, cel care a trimis armele din Anglia, i-a murit şi soţia în urmă cu peste o lună. Acum, riscă o pedeapsă pentru infracţiunile pe care susţine cu tărie că nu le-a comis.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările