Buzău

articolul anterior articolul urmator

Un cutremur cu magnitudinea 4,8 a avut epicentrul lângă oraşul Nehoiu (Buzău)

0
23 Jan 2014 08:40:20
Autor: Iulian Bunila
Cutremurul a fost localizat în Carpaţii de Curbură
Cutremurul a fost localizat în Carpaţii de Curbură

Zona seismică Vrancea a înregistrat un nou cutremur de pământ, joi dimineaţă, la ora 8.15, având epicentrul  la 12 kilometri nord de oraşul Nehoiu, judeţul Buzău. Cutremurul, de natură tectonică, a fost unul de tip subcrustal (intermediar), focarul acestuia fiind localizat la o adâncime de 150 km.


Oraşele apropiate de epicentru sunt Nehoiu (12 kilometri), Braşov (51 kilometri) şi Bucureşti (121 kilometri). Seismul a fost simţit şi în municipiille Buzău şi Râmnicu Sărat. 

Zona seisimică Vrancea a avut activitate intensă în ultimele zile. Un cutremur a avut loc, miercuri, la ora 13.19,  în Vrancea. Seismul, cu magnitudinea de 2,7, a avut loc la o adâncime de 116 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter s-a petrecut marţi seară în zona Vrancea, la ora 00 şi 52 de minute.

Cutremurul a avut loc în zona seismica Vrancea, judetul Buzau la adâncimea de 125 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8, s-a produs duminică la ora 07.30, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 99 de kilometri, acesta fiind al doilea seism înregistrat duminică. Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 02.59, în zona seismică Vrancea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările