Buzău

articolul anterior articolul urmator

Un deces şi 15 cazuri noi de COVID-19, în judeţul Buzău

0
4 Aug 2020 18:59:00
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în judeţul Buzău, continuă să se menţină la un nivel mai scăzut faţă de perioada anterioară. Din păcate, în statistici a mai apărut un deces.


Este vorba despre un pacient cu leucemie de 76 de ani, care pe data de 2 iulie s-a prezentat la Spitalul Universitar Bucureşti pentru a beneficia de tratament specific. O zi mai târziu acesta a fost testat şi confirmat cu coronavirus. 

Pe 6 iulie, bărbatul a fost contactat de către Direcţia de Sănătate Publică Buzău şi internat în Secţia de Boli Infecto-Contagioase a Spitalului Judeţean Buzău. 

Starea sa de sănătate a evoluat însă  nefavorabil şi pe 15 iulie a fost transferat transferat la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, unde a şi murit, pe 31 iulie. În afară de leucemie limfatică cronică, bărbatul suferea şi de fibrilaţie atrială.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului au fost confirmate 15  cazuri noi de COVID-19, 2 pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi în laboratoare private. Cei 15  pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 10 luni şi 73 de ani. 

Deoarece, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării pacienţilor cu COVID-19 sunt, în prezent, ocupate, un numar de 13  pacienti confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 1.391, 723 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, 308 persoane se află în carantină, iar 208 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 40.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii