Buzău

articolul anterior articolul urmator

Val de dispariţii ale unor eleve din Buzău, sesizate prin 112. Una dintre adolescente a fost găsită în judeţul Vâlcea

0
22 Oct 2019 18:15:31
Autor: Iulian Bunila

Poliţia buzoiană a fost marţi în alertă maximă după ce patru dispariţii ale unor adolescente au fost sesizate prin 112 la interval de câteva ore între ele, prin apeluri efectuate din zone diferite ale judeţului. Toate cazurile au fost rezolvate până la orele amiezii. Una dintre eleve a fost găsită în judeţul Vâlcea.


Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au fost sesizaţi, marţi dimineaţă, de către mama unei fete de 15 ani, din Cătina, despre faptul că acesta nu a revenit de la şcoală la finalizarea cursurilor din ziua precedentă.

În baza sesizării, poliţiştii au demarat activităţile specifice de căutare şi identificare a minorei.

În urma cercetărilor si a activităţilor de căutare, poliţiştii au găsit fata după aproximativ şase ore de la sesizare, stabilind că aceasta se află pe raza judeţului Vâlcea iar din discuţiile purtate cu aceasta până în prezent nu a rezultat că ar fi fost victima vreunei infracţiuni. 

”S-a luat legătura cu poliţiştii din acest judeţ, astfel încât minora să fie adusă în siguranţă la domiciliu”, spun reprezentanţii IPJ Buzău.

Tot marţi, poliţiştii au fost sesizaţi în alte trei cazuri similare, la nivelul Inspectoratului de Politie Judeţean Buzău fiind demarate de urgenţă verificari în fiecare caz. 

Astfel, s-au desfăşurat activităţi de cercetare şi căutare în cazul unei fete de 14 ani din comuna Unguriu, dar şi în cazul a două adolescente de 14 şi de 16 ani, ambele din municipiul Râmnicu Sărat despre care se sesizase, de asemenea, că nu au revenit la domiciliu după orele de curs.
 
Minora din Unguriu a fost găsită pe raza municipiului Buzău, la aproximativ 2 ore de la momentul sesizării, de către dispozitivele mobilizate. 

Celelalte două fete au fost găsite pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la aproximativ o oră de la sesizare, de către poliţiştii râmniceni angrenaţi în activităţile de căutare. 

Toate cele patru fete a căror dispariţie a fost sesizată în cursul zilei au fost găsite de poliţiştii buzoieni la scurt timp de la primirea sesizării, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minorele au părăsit domiciliul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii