Viaţa la rulotă, departe de asfaltul încins al oraşelor. „E Raiul pe pământ!” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de rulote sunt adunate în apropierea Vulcanilor Noroioşi  Foto I. Bunilă
Zeci de rulote sunt adunate în apropierea Vulcanilor Noroioşi  Foto I. Bunilă

În timp ce majoritatea dintre noi ne sufocăm sub arşiţa greu de suportat mai ales în oraşe, există o categorie de oameni care duc o viaţă de invidiat, fără griji şi deloc interesaţi de gradele din termometre. Vorbim despre un număr din ce în ce mai mare de familii care, vara, locuiesc în rulote.

Domnul Vasile (foto jos) este din Bucureşti şi, de o săptămână, locuieşte împreună cu soţia sa în micuţa comunitate de rulotişti din apropierea rezervaţiei Vulcanii Noroioşi. 

Aici s-au strâns zeci de familii care au de gând să poposească cel puţin o lună de zile la umbra dealurilor împădurite de la Curbura Carpaţilor.

„E răcoare, aşa de bine dimineaţa, iar păsările cântă aşa de frumos! Toate păsărelele posibile cântă, privighetorile, cucul, toate. Bem o cafeluţă, citim şi o carte”, ne spune doamna Siţa.

buzaurulote

Foto I. Bunilă

Vasile şi Siţa obişnuiesc de peste un deceniu ca, imediat ce vara îşi face simţită sosirea, să plece departe de oraşul topit de caniculă. Condiţiile oferite de rulotă îi fac pe cei doi pensionari bucureşteni să uite pentru multă vreme de confortul casei din oraş.  

„Nu ne vine să credem cât de curat e aerul şi cât de bine e, mai ales dimineaţa, când ne trezim. E raiul pe pământ! Nu se compară oraşul cu ce e aici. În primul rând, e foarte deschis, cu peisaje care te îmbie să pleci, nu să stai pe loc”, spune domnul Vasile.

buzaurulote

Foto I. Bunilă

Locuinţa pe roţi în care Vasile şi Siţa îşi vor petrece vara este suficient de spaţioasă, spun cei doi. Este aranjată precum o garsonieră liliputană, se mândreşte proprietara ei.   

”Avem castronaşe, avem farfurioare, avem de toate, ibricul unde facem ceaiul, chiar şi miere de albine. Totul este sănătos aici. Luăm brânză din vale, lapte, de la câţiva kilometri. Avem butelie, frigider, ca să ne facem singuri mâncare”, declară doamna Siţa. 

Cei mai mulţi dintre vecinii din această vară ai soţilor Vasile şi Siţa sunt bucureşteni. Au ales campingul de rulote din Ţinutul Buzăului pentru peisajul unic şi oferta generoasă de obiective uşor de vizitat. 

buzaurulote

Foto I. Bunilă

Victor, un bucureştean de 71 de ani, ne mărturiseşte că el şi soţia sa veniseră hotărâţi să stea doar câteva zile. Au decis să-şi prelungească şederea când au descoperit binefacerile locului.     

”Faţă de Bucureşti, această zonă a Buzăului este mult mai răcoroasă. Mai ales noaptea, este o diferenţă de temperatură între zi şi noapte chiar mare. Noaptea se poate dormi extraordinar. Este o rulotă de patru persoane. În spate, din masă, se face pat. Avem aragaz, chiuvetă pentru spălat vasele. Avem dulap pentru tot felul de lucruri”, ne spune Victor, proprietar de rulotă.

buzaurulote

Foto I. Bunilă

Campingurile sunt preferate de cei mai mulţi rulotişti pentru siguranţa oferită şi utilităţile de care pot dispune contra cost. Pentru o taxă unică de 100 de lei, plus 25 de lei pe zi, turiştii campaţi îşi pot racorda rulotele la reţeaua de curent, apă şi internet. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite