Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Detaşamentul de Operaţii Speciale din Buzău pleacă în Afganistan. Cei mai pregătiţi soldaţi ai ţării vor ţine piept talibanilor timp de şase luni

0
5 Jul 2013 16:32:22
Autor: Iulian Bunila
Cei 150 de militari fac parte din categoria trupelor de elită ale Armatei Române                     FOTO: MApN
Cei 150 de militari fac parte din categoria trupelor de elită ale Armatei Române                     FOTO: MApN

O parte din elita Armatei României pleacă, din a doua jumătate a lunii iulie, în Afganistan. Este vorba despre 150 de militari din Batalionul operaţii speciale 620 „Băneasa Otopeni”, din Buzău. Vineri, la unitatea din Buzău, a avut loc ceremonialul militar şi religios la care a luat parte şi ministrul apărării, Mircea Duşa. Demnitarul a cerut comandantului batalionului ca la finalul misiunii să-i aducă sănătoşi acasă pe toţi militarii.

 

Timp de jumătate de an, cei 150 de militari de la Batalionul de Operaţii Speciale 620 „Băneasa Otopeni”, din Buzău, se vor afla în teatrele de operaţii din Afganistan, acolo unde vor avea misiuni de menţinere a păcii, alături de aramata naţională afgană. 

Batalionul, care timp de şase luni se va afla în misiune în cel mai periculos loc din lume, este format din subunităţi de scafandri, paraşutism, geniu, informaţii şi comunicaţii militare. Dintre cei 150 de militari care vor merge în misiune, şase sunt femei. 
 
Forţele pentru Operaţii Speciale sunt instruite pentru executarea misiunilor de cercetare specială. Şi dotarea acestora este de ultimă generaţie. Structurile de operaţii speciale îşi bazează puterea pe surpriză, viteză de acţiune, mobilitate, înţelegerea mediului de acţiune. ”Scopul principal al acestei misiuni îl reprezintă desfăşurarea de operaţii specuciale în tetrulş de operaţii din Afganistan pentru consilierea şi instruirea trupelor naţionale de securitate afgane”, a declarat lt.col. Marius Crăciun, comandant Brigada 6 de operaţii Speciale.
 
Mesaj de îmbărbătare de la ministrul apărării
 
Ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, au participat astăzi, la sediul Batalionului de Operaţii Speciale “Băneasa-Otopeni”, din Buzău, la ceremonia de plecare în Afganistan a detaşamentului de forţe pentru operaţii speciale.
 
Ministrul apărării naţionale le-a spus militarilor că vor pleca în cel mai periculos loc din lume, că nu vor avea o misiune uşoară şi că este convins că pregătirea foarte bună a personalului va duce la îndeplinirea cu succes a acesteia. “Aveţi în faţă trupele de elită ale Armatei României, forţele pentru operaţii speciale“, le-a transmis ministrul Mircea Duşa celor prezenţi la ceremonie.
 
De asemenea, Mircea Duşa a arătat că forţele româneşti au început să predea zonele de responsabilitate către forţele de securitate afgane. ”Vom reduce efectivele treptat. În acest an reducem aşa cum am anunţat cu vreo 300 de militari urmând ca până la sfârşitul anului viitor să ajungem la 200 de militari care vor fi militari de instrucţie şi pregătire, nu trupe operative care trebuie să execute misiuni”, a declarat ministrul apărării, Mircea Duşa.

În cadrul ceremoniei, la care au particpat câteva sute de oameni, - rude şi prieteni ai militarilor - au mai fost prezentate tehnica şi echipamentul de luptă, a fost citit extrasul din ordinul de misiune, iar militarii din forţele pentru operaţii speciale au prezentat onorul celor prezenţi la activitate. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările