Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Încă un accident pe E85. Patru maşini s-au tamponat după ce unul dintre şoferi a frânat brusc

0
10 Aug 2020 20:36:12
Autor: Iulian Bunila

Evenimentele rutiere se ţin lanţ pe drumul european E85, în judeţul Buzău, din cauza vitezei excesive şi a indisciplinei în trafic a şoferilor şi pietonilor deopotrivă. La câteva ore după accidentarea unei bătrâne care traversa şoseaua la Oreavu prin loc nepermis, patru maşini s-au tamponat, la 15 kilometri distanţă.

 
În ciuda numeroaselor acţiuni de combatere a indisciplinei în trafic organizate de Poliţie, şoferii continuă să încalce regulile de circulaţie pe cea mai importantă arteră rutieră care străbate judeţul Buzău.
 
În jurul orei 17.00, patru autovehicule s-au tamponat la intrare în Poşta Câlnău, pe sensul de mers către municipiul Râmnicu Sărat, din cauza nepăstrării distanţei între vehicule. 
 
Mai mulţi şoferi care, spun poliţiştii, circulau cu viteză mare într-o coloană au fost fost luaţi prin surprindere de gestul unui conducător auto din faţă, care a frânat brusc fără să fi avut vreun obstacol evident.
 
Patru autoturisme s-au ciocnit, unul dintre ele ajungând în afara şoselei. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Traficul auto în zonă a fost perturbat timp de o oră, până când maşinile avariate au fost înlăturate de pe partea carosabilă.
 
 
În ultimele zile, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 355 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 72 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
 
Aparatele radar au înregistrat 149 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 47 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
 
Cu cea mai mare viteză – 191 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui buzoian de 51 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.
 
Alte sancţiuni au fost aplicate ieri şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (35), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice(13), dar şi 84 pentru alte abateri în trafic.
 
Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 35 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 193.791 de lei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările