Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Înmormântare şi protest la Râmnicu Sărat. Autorităţile care au decis transformarea spitalului în unitate COVID, învinovăţite pentru moartea unui taximetrist

0
22 May 2020 17:49:01
Autor: Iulian Bunila

Zeci de taximetrişti din municipiul Râmnicu Sărat l-au condus, vineri, pe ultimul drum pe colegul lor, Ionel Porumb, care a murit la numai 200 de metri de Spitalul Municipal. Taximetristul de 51 de ani a decedat, luni, în faţa colegilor, lângă zidul Gării din municipiu. Oamenii cred că vina aparţine autorităţilor care au decis transformarea spitalului din oraş în unitate suport pentru tratarea COVID-19.

 
Decesul a survenit pe data de 18 mai, în jurul orei 13.00, în staţia de taxi din faţa gării Râmnicu Sărat. Lui Ionel Porumb, vechi taximetrist din oraş, i s-a făcut rău şi a căzut ca secerat, imediat ce a încheiat o cursă în oraş. 
 
Persoanele care au văzut scena au sunat la 112 pentru a chema ambulanţa, însă aceasta a întârziat deoarece a venit de la 40 de kilometri distanţă, din municipiul Buzău.
 
Taximetriştii susţin că de la staţia de salvare din Buzău a venit o maşină neechipată cu defribilator. Taximetristul a decedat, în ciuda manenvrelor de resuscitare făcute de câţiva martori apoi de echipajul SAJ.
 
Vestea morţii bărbatului a îndurerat pe toată lumea, lăsând în sufletul familiei, apropiaţilor şi colegilor lacrimi şi durere. Moartea lui Ionel Porumb a revoltat locuitorii din Râmnicu Sărat, care solicită autorităţilor asigurarea serviciilor medicale si redeschiderea de urgenţă a Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal. 
 
Vineri, după ce şi-au condus colegul pe ultimul drum, mai mulţi  taximetrişti au trecut prin faţa Primăriei din Râmnicu Sărat, atragând atenţia autorităţilor asupra faptului că oamenii au nevoie urgentă de asigurarea serviciilor medicale.
 
Primarul Sorin Cîrjan spune că taximetristul ar fi avut o şansă în plus la viaţă, dacă i se acordau îngrijiri medicale de urgenţă la spital. 
 
La începutul pandemiei de coronavirus, după ce a fost decisă transformarea spitalului local în unitate suport pentru tratarea COVID-19, comunitatea râmniceană cu aproximativ 40.000 de suflete a rămas fără unitate de urgenţe, cazurile grave fiind trimise la Buzău sau Focşani.
 
Autorităţile din Râmnicu Sărat solicită Minsiterului Sănătăţii redeschiderea măcar a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care au nevoie de servicii medicale de urgenţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările