Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şi-a recăpătat mersul, după o operaţie dificilă în Centrul de Cardiologie Intervenţională Buzău

0
26 Oct 2020 04:10:01
Autor: Iulian Bunila
Sursa SJU Buzău
Sursa SJU Buzău

Într-o perioadă în care prioritară pentru spitale este tratarea pacienţilor care au de suferit din cauza noului coronavirus, Centrul de Cardiologie Intervenţională din Spitalul Judeţean Buzău funcţionează la capacitate maximă.

 
Aproape 200 de pacienţi cu afecţiuni cardio-vasculare grave au beneficiat de proceduri intervenţionale, în perioada pandemiei de coronavirus.
 
Vârsta medie a pacienţilor care se prezintă la spital cu probleme cardiovasculare este de 60 de ani, majoritar bărbaţi. 
 
Anul acesta, însă, vârsta celui mai tânăr pacient primit în laboratorul Centrului de Cardiologie Intervenţională ce a necesitat coronarografie de urgenţă urmată pe loc de implantare unui stent a fost de numai 35 de ani. 
 
A atras atenţia medicilor cardiologi cazul unui buzoian în vârstă de 60 de ani, cu boală arterială periferică, la nivelul picioarelor, motiv pentru care nu mai putea merge.
 
Potrivit medicului Florin Matei, cardiolog intervenţionist, pacientul avea dureri musculare la mers sub 100 de metri la nivelul ambelor membre inferioare.
 
A fost nevoie de o intervenţie chirurgicală dificilă, în vederea reluării circulaţiei sanguine la nivel local, care a avut loc zilele trecute. După operaţia efectuată în cadrul Centrului de Cardiologie Intervenţională, pacientul se poate deplasa din nou. 
 
”A fost programat în data de 19 octombrie 2020, în vederea completarii revascularizării la nivelul circulatiei membrului inferior stâng prin efectuarea de angioplastie periferică percutană pentru ocluzie de arteră femurală superficială stângă”, a declarat dr. Florin Matei, medic cardiolog intervenţionist.
 
Afecţiunile cardiovasculare sunt tulburări de inimă şi ale vaselor de sânge care includ boli coronariene, adică boli ale vaselor de sânge care irigă muşchiul cardiac, boli cerebrovasculare, adică boli ale vaselor de sânge care irigă creierul, sau boli arteriale periferice, respectiv boli ale vaselor de sânge care irigă braţele şi picioarele.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările