Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Au fost lansate filmele care vor promova Buzăul în Uniunea Europeană, ca Destinaţie Turistică de Excelenţă

7
22 Jan 2014 13:01:09
Autor: Iulian Bunila
Captură din filmul de promovare turistică
Captură din filmul de promovare turistică

Ţinutul Buzăului va fi promovat la nivelul Uniunii Europene prin intermediul unui set de filme, realizat în urma câştigării unui conscurs de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence), la categoria Turism Rural. Montajul video, care conţine imagini foarte familiare buzoienilor, va fi postat pe site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism de pe bătrânul continent.

 
În 2011, Consiliul Judeţean Buzău, în parteneriat cu ANTREC Buzău, a lansat documentaţia de participare în cadrul concursului de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence). 
 
Ţinutul Buzăului a câştigat maxim de puncte, ieşind câştigător la categoria Turism Rural şi beneficiind astfel de avantajele apartenenţei la comunitatea de elită a destinaţiilor EDEN, în acelaşi timp cu obţinerea recunoaşterii internaţionale. 

Citeşte şi: FOTO VIDEO De asta iubim România: Munţii Buzăului - călătorie în ţara vulcanilor, a chihlimbarului şi a legendelor despre uriaşi
 
Teritoriul ales pentru a fi promovat ca destinaţie EDEN a fost zonat împreună cu specialiştii Universităţii Bucureşti, Facultatea de Geologie şi Centrul Geomedia, si reprezintă arealul în care se regăsesc obiectivele turistice definitorii pentru judeţul Buzău, patrimoniul material şi imaterial, precum şi localităţile în care predomină structuri specifice turismului rural, respectiv pensiuni.

Promovarea Ţinutului Buzăului se va face prin intermediul site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism din Europa, mai multe variante de montaj, cu prezentări în limba engleză şi română, fiind postate deja pe serverul vimeo.com. 
 
Versiunea în limba engleză  

Versiunea în limba română

Acest proiect promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Uniunea Europeană. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „destinaţie turistică de excelenţă” în fiecare ţară participantă. 

Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene. 
 
Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa si promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.
Acest concurs european de excelenţă în turism este elaborat pe baza unei teme anuale, aleasă de Comisia Europeană în colaborare cu organizaţiile naţionale din turism competente. Această temă funcţionează ca un leitmotiv: până acum turismul rural, patrimoniul imaterial şi zonele protejate au fost principalele teme EDEN.
 
Principala trăsătură a destinaţiilor selectate este implicarea acestora în promovarea unor modele sociale, culturale şi de mediu durabile. Laureaţii acestui premiu sunt destinaţii europene emergente, puţin cunoscute, din cele 27 de state membre şi din ţările candidate. 
 
Proiectul EDEN contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.
 
Citeşte şi: 
VIDEO FOTO O româncă, pe coperta celei mai importante reviste de modă din Marea Britanie 
FOTO VIDEO Judeţul Buzău, locul unde se îmbină două podgorii ale Munteniei şi Moldovei
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Taunul 77
22.01.2014, 13:08:14

Halal imagine! Cinci babe pe o ulita desfundata intre niste garduri darapanate ...

atat Alin
22.01.2014, 17:31:21

Din cauza mentalitatii pe care o ai tu si altii ne afundam in rahat. Oktoberfest la germani ce e asa de admirat ? O multime de oameni care se imbata . Uite cati bani se scot din chestia asta. Crezi ca acestor "babe de pe ulita intre niste garduri darapanate" le-ar strica o mana de turisti ? care poate cumpara un costum, o paine de la magazinul din sat, o camera la mos Ion? Iti respect punctul de vedere dar esti degeaba.

+1 (1 vot)
Taunul 77
22.01.2014, 17:39:45

Ma indoiesc ca vor veni turisti intr-un sat asa cum aparea el ilustrat in imaginea initiala a acestui articol. (Intre timp vad ca au schimbat-o cu un peisaj). Nu stiu ce ar fi putut sa vada si sa faca intr-una asemenea loc. Sa cumpere paine din sat si sa inchirieze o camera la vreun bastinas sa se duca la latrina din fundul curtii? Ma indoiesc ca se vor gasi multi amatori de asa ceva ...

Catalin Cosma
22.01.2014, 23:25:12

videoclip frumos. poate sunt eu mai carcotas de fel, min.1: 28. cum doamne iarta-ma sunt biserici care dateaza dinainte de Hristos, cand nici pe vremea Lui nu erau biserici. daca nu ma insel putem vorbi de "biserici" de abia prin secolul 2-3

Radu Bărbuc
23.01.2014, 15:09:04

In zona montana a judetului Buzau exista niste asezari rupestre, sapate in stanca a caror datare nu se cunoaste cu exactitate insa se estimeaza ca unele ar avea chiar 2500 ani. Zona respectiva este cunoscuta si sub denumirea de Tara Luanei. Pacat ca nu s-a mentionat nimic de aceste chilii in film. Sunt spectaculoase. Cea de la Alunis este mai cunoscuta si accesibila cu auto. http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/biserica-rupestra-la-alunis-135751.html

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările