Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Saloane animate cu personaje de poveste, la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău

0
8 Oct 2020 12:18:41
Autor: Iulian Bunila
SJU Buzău
SJU Buzău

Moş Martin şi ursul Panda sunt personajele de poveste pe care zece voluntari le-au pictat pe pereţii izolatorului secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean Buzău. Echipa a fost coordonată de Andreea Zaleschi, absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale şi Design – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi.

 
Un grup de zece voluntari, dintre care doi studenţi de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi - Facultatea de Arte Vizuale şi Design, şi opt elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Buzău au pictat pereţii saloanelor cu personaje de poveste.
 
Echipa de voluntari a fost coordonată de către Andreea Zaleschi, o tânără talentată şi ambiţioasă. Tânăra a absolvit Facultatea de Arte Vizuale şi Design - Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi - şi este masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi. 
 
Anul trecut, Andreea s-a implicat, ca voluntar, în Proiectul „Spitale Color”, donând Spitalului Judeţean şase tablouri pictate de ea.
 
„Am rezonat cu propunerea celor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău de a picta pereţii saloanelor din secţia Pediatrie. Pentru mine, acest proiect a însemnat atât un joc artistic, cât şi o provocare, fiindcă, pe lângă pensule şi acrilice, lucrăm cu emoţiile, le transpunem vizual pentru a fi primite de cei care le observă, dăm viaţă poveştilor, le ducem mai departe, împânzim diverse locuri cu imagini care să creeze stări de bine. Iar asta presupune multă grijă şi atenţie”, a declarat Andreea Zaleschi, masterand Universitatea Naţională de Arte Iaşi.
 
„În calitate de beneficiar, vreau să mulţumesc voluntarilor care s-au implicat în acest proiect şi au adus zâmbetul pe chipurile copiilor, dar şi conducerii spitalului, care ne-a sprijinit în acest demers. Copiii care vor ajunge în Secţia Pediatrie vor avea un mediu vizual mai plăcut, cu scene din povestile preferate sau din desene animate şi sper să suporte mai usor tratamentele şi timpul petrecut în secţie”, a declarat dr. Gina Anica, medic-şef Secţie Pediatrie.
 
Proiectul va continua şi în Ambulatorul de Specialiate Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările