Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO O bătrână din judeţul Buzău era să piară într-un incendiu care a pornit de la soba pe care fierbea bulionul

0
11 Jul 2016 13:19:18
Autor: Iulian Bunila

O bătrână din localitatea buzoiană Brădeanu a ajuns pe drumuri, după ce casa i-a fost distrusă în numai câteva minute de un incendiu devastator. Evenimentul s-a produs duminică după-amiază, la puţin timp după ce femeia a pus pe sobă un ceaun cu roşii pentru bulion. A reuşit să salveze doar hainele de pe ea şi o pungă cu banii de înmormântare.

 
Bătrâna, de 75 de ani, locuia singură într-o căsuţă modestă. Duminică, la orele după amiezii, a încercat să fiarbă bulion la o sobă din cărămidă, aflată într-o anexă ce ţinea loc de bucătărie. 
 
După ce a aprins focul, femeia s-a gândit să se odihnească preţ de câteva minute, lăsând focul nesupravegheat. A fost de ajuns însă ca o scânteie să aprinda mai întâi tavanul, ca mai apoi focul să se extindă cu repeziciune la întreaga locuinţă.
 
Din fericire, bătrâna a fost trezită la timp de dogoare şi doar printr-o minune a reuşit să mai iasă din casă. Nu a putut să ia cu ea decât o pungă în care avea banii strânşi pentru înmormântare.
 
În doar câteva minute, flăcările au cuprins întreaga locuinţă şi până la sosirea pompierilor de la ISU Buzău sătenii au încercat să stingă incendiul. Casa şi bunurile din interiorul ei au ars complet, iar bătrâna a rămas acum fără niciun acoperiş deasupra capului.
 
O parte dintre sătenii din Brădeanu, cu sprijinul bisericii, vor încerca în zilele următoare să doneze fiecare câte ceva pentru a veni în sprijinul bătrânei, greu încercate în urma incendiului devastator. Autorităţile locale au promis şi ele sprijin. La următoarea şedinţa de consiliu vor încerca să-i acorde bătrânei un sprijin financiar de urgenţă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii