Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Căruţă răsturnată lângă giratoriul cu avion, din nordul municipiului Buzău

1
7 Jul 2020 22:54:25
Autor: Iulian Bunila
Foto Iulian Bunilă
Foto Iulian Bunilă

O întâmplare cu un căruţaş beat în rolul principal putea avea urmări dintre cele mai grave, dacă se producea la ore cu trafic auto ridicat. În timp ce proprietarul unui atelaj încărcat cu lemne de foc îşi încheia ziua de muncă la terasa din parcarea Penny, caii pe care credea că i-a legat de gard s-au speriat şi au luat-o la fugă către un giratoriu intens circulat.

 
Caii şi căruţa încărcată cu lemne la care erau înhămaţi au apucat să parcurgă câteva sute de metri către giratoriul cu avion în mijloc apoi au alergat pe contrasens până la semaforul din dreptul centrului comercial.
 
Din cauza stâlpişorilor de pe trotuar, atelajul s-a răsturnat pe o parte, ocupând prima bandă de pe sensul de intrare în oraş. 
 
Mai multe echipaje de Poliţie au sosit la faţa locului pentru a dirija circulaţia şi pentru a-l trage la răspundere pe căruţaşul neglijent.
 
Căruţaşul, de fel din Tisău, îi ducea un transport de lemne din Verneşti unui client din Poşta Câlnău. A făcut un popas de câteva zeci de minute la terasa unei carmangerii, perioadă în care s-a îmbătat bine. 
 
Întâmplarea care se putea solda cu pagube materiale uriaşe, chiar cu victime umane, i-a adus căruţaşului o amendă usturătoare, pentru conducerea atelajului în stare de ebrietate şi punerea în pericol a siguranţei circulaţiei rutiere.
 
Maşinile de pe sensul de intrare în municipiu au fost dirijate pe contrasens timp de 15 minute, până când un utilaj de la Urbis Serv a repus atelajul pe roţi şi l-a îndepărtat de pe carosabil. Caii au scăpat nevătămaţi.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

elfu
8.07.2020, 08:19:12

cred ca mai trebuia sa primeasca niste amenzi - vizavi de circulatia pe drumurile publice : vehiculul cu tracţiune animală nu poate fi condus pe autostrăzi, drumuri naționale, în municipii, precum şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare care interzic accesul; vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat cu catadioptri, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, trebuie să fie dotat cu dispozitiv de iluminare, astfel încât să fie observat, cu uşurinţă, de ceilalţi participanţi la trafic; totodată, căruţaşul trebuie să poarte vestimentaţie cu elemente reflectorizant-fluorescente. si probabil inca una daca nu avea acte pentru transport.