Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Se circulă din nou pe pasajul rutier din zona parcului Marghiloman

0
27 Feb 2020 18:17:38
Autor: Iulian Bunila
Podul Marghiloman a fost redeschis
Podul Marghiloman a fost redeschis

Traficul rutier pe podul din zona Marghiloman a fost reluat joi când Primăria municipiului Buzău a făcut recepţia lucrării de reabilitare. Inaugurarea s-a făcut cu ceva întârziere pentru că dirigintele de şantier a ţinut ca şi partea pietonală să fie refăcută în totalitate.

 
Reabilitat în regim de urgenţă după ce o balustradă s-a prăbuşit, în luna iunie, peste şosea, podul de la Marghiloman a fost redat joi circulaţiei. 
 
Iniţial, municipalitatea a anunţat deschiderea podului în luna ianuarie, însă inaugurarea a fost întârziată pentru a se putea monta bariera de protecţie pentru pietoni.
 
„S-a întârziat faţă de ceea ce spusesem din cauza balustradelor care au trebuit montate. Este mai bine aşa pentru că trebuiau făcute lucrurile temeinic. Sper ca în următorii 50-70-80 de ani să nu mai fie nici o problemă aici”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.
 
Edilul şef al Buzăului a anunţat că şi alte poduri din municipiul Buzău urmează să fie reabilitate. Pe lângă cel de la Metalurgica, unde se toarnă deja fundaţia, urmează să fie reparat şi podul de la Drăgaică.
 
Podul din zona Parcului Marghiloman a intrat în reabilitare după ce, anul trecut, o bucată din balustradă s-a rupt şi s-a prăbuşit pe partea carosabilă de dedesubt. 
 
”La Drăgaică vom reabilita inclusiv cu un iluminat pe stâlpi şi vom şi face o întreţinere a acestuia astfel încât să se schimbe şi un pic percepţia despre imaginea podului”, a spus primarul.
 
Primul autovehicul care a traversat noul pod a fost un autobuz electric aflat în teste la Buzău. Acesta a oprit la capătul dinspre gară al podului, a îmbarcat toţi oficialii şi a făcut o tură până în capătul străzii Horticolei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii