Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Dai PET-ul şi iei leguma. Cum au primit buzoienii inedita ofertă a unui supermarket

1
8 Nov 2019 18:38:14
Autor: Iulian Bunila

Timp de zece zile, orice PET poate valora cât un fruct sau o legumă, în cadrul unui proiect ce vizează reducerea cantităţii de ambalaje din plastic. Este vorba despre proiectul „Plata cu pet-ul” derulat la Buzău începând de vineri de către un important retailer, în parteneriat cu o societate comercială din domeniul reciclării şi operatorul local de salubrizare.

 
Până pe 17 noiembrie 2019, buzoienii pot ”plăti” cu PET-uri fructele sau legumele cumpărate de la supermarketul din nordul oraşului. 

Persoanele care ajung după ora 10.00 la magazin cu un PET vor primi la schimb un fruct sau o legumă. 
 
Primul beneficiar al programului a fost chiar primarul Buzăului, Constantin Toma. Acesta a primit în schimbul PET-ului o ţelină.
 
În fiecare zi, clienţii supermarketului vor putea aduce maximum 20 de pet-uri pentru care vor primi tot atâtea fructe sau legume. Există un regulament, pe care clienţii îl află de la angajatele magazinului.
 
Unii buzoieni au auzit la ştiri despre proiectul „Plata cu PET-ul”. O doamnă spune că fructele şi legumele obţinute le va dona unor familii sărmane.
 
Iniţiativa este o modalitate de implicare concretă în colectarea separată a deşeurilor, care contribuie la reducerea cantităţilor de deşeuri depuse la groapă, prin reorientarea PET-urilor către reciclatori.
 
În acelaşi supermarket a fost instalat un spaţiu de depozitare pentru ulei de gătit ars. La un pet de 3 litri de ulei ars, clientul primeşte un litru de ulei de gătit. 
 
Totodată, cetăţenii care vor beneficia de acţiunea “Plata cu PET-ul” vor primi instrucţiuni privind utilizarea sacului galben destinat deşeurilor reciclabile. 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Omu' Petru
8.11.2019, 18:54:31

E singura sansa sa rezolvi mizeria si sa scapi de marfa proasta dintr-un singur foc. Buna initiativa civica si cetateneasca!