Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Descinderi de amploare, în Buzău şi Galaţi, la membrii unei reţele de trafic de etnobotanice

0
12 Aug 2020 15:29:26
Autor: Iulian Bunila
Foto IPJ Buzău
Foto IPJ Buzău

Un număr de 28 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, miercuri, pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi, la domiciliile unor persoane suspectate că făceau trafic cu etnobotanice, fără autorizaţie, în formă continuată. La sediul DIICOT Buzău vor fi conduse pentru audieri un număr de 16 persoane.

 
La operaţiuni au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău.
 
În perioada noiembrie 2019 – august 2020, pe raza judeţului Buzău, a acţionat o reţea infracţională formată din mai multe persoane, ce a vizat procurarea de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive de la dealeri de pe raza judeţului Galaţi, transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea şi revânzarea acestora către consumatorii de pe raza judeţului Buzău.
 
Plasarea etnobotanicelor a fost făcută în municipiul Buzău şi în localităţile limitrofe, precum Movila Banului, Săpoca, Cernăteşti, Gherăseni şi Costeşti, la preţul de 10 lei/pacheţel.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1,2 kg substanţe psihoactive, recipiente ce conţineau substanţe utilizate la prepararea produsului finit, sumele de 7.150 de lei şi 400 de euro, precum şi mai multe telefoane mobile.
 
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul din BCOO Ploieşti, BCCO Galaţi, SCCO Ialomiţa, SCCO Vrancea, SCCO Brăila şi SCCO Dâmboviţa, al lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Bacău şi Ploieşti şi IJJ Buzău, se precizează înr-un comunicat transmis de DIICOT. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii