Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ecaterina Andronescu: „Avem bani să cumpărăm table inteligente şi tablete pentru toate clasele şi elevii de gimnaziu şi liceu“

6
22 Feb 2019 16:49:12
Autor: Iulian Bunila
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a avut vineri, 22 februarie, o întâlnire cu directorii de şcoli şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământul buzoian. Ecaterina Andronescu a vorbit printre altele şi despre proiectul de digitalizare a şcolilor, în care Buzăul figurează ca judeţ pilot.

Directorii de şcoli din Buzău i-au sesizat ministrului problemele financiare din sistem şi au fost aduse în discuţie propunerile de modificare a Legii Educaţiei, începând cu simulările de examene, învăţământul profesional şi tehnologic, programul masă caldă în şcoli şi până la examenele de admitere.
 
Printre altele, Ecaterina Andronescu a spus că nu susţine ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu şi-ar avea rostul atâta timp cât Evaluarea Naţională s-a dovedit eficientă. 
 
Ministrul a mai vorbit despre proiectul de digitalizare, proiect în care Buzăul este judeţ pilot. „Proiectul de digitalizare este unul cu buget generos, avem bani să cumpărăm table inteligenţe şi tablete pentru toate clasele şi elevii de gimnaziu şi liceu. Anul acesta, puteţi verifica bugetul, sunt 2 miliarde de lei pentru proiectul România Digitală”, a declarat Ecaterina Andronescu.
 
Şefa învăţământului românesc a mai precizat că principalul deziderat al sistemului de învăţământ actual îl constituie creşterea calităţii educaţiei în şcolile buzoiene. O altă linie directoare o reprezintă înfiinţarea, la Buzău, a şcolilor duale, după modelul celei de la Braşov.
 
La întâlnirea cu directorii au participat cele trei şefe ale învăţământului buzoian, inspectorul şcolar general Florina Stoian şi adjunctele Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, precum şi senatoarea Liliana Sbârnea, secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

ovidiu preda
22.02.2019, 17:31:32

Faceti buzi mai intai si lasati "comisioanele"

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
22.02.2019, 22:19:52

Comentariu considerat abuziv.

Dexfm
22.02.2019, 17:39:42

Adevarata intrebare este daca au bani si mijloace sa asigure MENTENANTA acestei logistici la nivelul intregii tari? De dat bani o data e usor. Sa vad cati IT-isti si uaifaiuri au prin scolile de la sate. Mai mult ca sigur ii vor pune pe profesori sa se ocupe de treburi care nu ar trebui sa tina de ei. Nu exista logistica pentru asa ceva decat in orase. Iar firme sa se ocupe de IT? Pai nu e evident ce carnet de partid trebuie sa ai ca sa te lipesti la asemenea contracte?

+3 (3 voturi)
Pyrhante
22.02.2019, 18:46:41

S-au terminat banii câștigați pe urma licențelor Microsoft? mai pune de-o fraudă mică?

+3 (3 voturi)
Cristian saileanu
22.02.2019, 20:39:26

tabletesi alte gadgets.... nu acolo sta forta educatiei platiti profesorii, altfel cei mai buni dintre ei vor pleca spre alte meserii nu mai permitieti nici elevilor nici printilor sa ii batjocoreasca miscorati nr de hartii inutile

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările