VIDEO Un fost punct termic, transformat într-un centru educaţional de o româncă întoarsă din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog din Craiova şi-a investit toţi banii câştigaţi în Germania într-un fost punct termic din oraşul Buzău. Clădirea abandonată de câţiva ani a fost transformată, cu peste 200.000 de euro, într-un centru educaţional pentru copiii care vor să înveţe la standarde occidentale în limbile germană şi engleză.

Primăria Buzău i-a oferit spaţiu tinerei din Craiova într-un punct termic dezafectat, de pe strada Ostrovului, pentru a-l reamenaja şi transforma în centru educaţional cu multiple funcţionalităţi. 

Psihologul Oana Matache, povesteşte că a renunţat la traiul liniştit din Germania pentru a pune pe picioare un proiect inovativ unic până acum în România. 

Tânăra spune că ideea înfiinţării acestui centru i-a venit în perioada când locuia în Germania, atunci când a auzit pentru prima dată de conceptul „educaţie alternativă”.

„M-am întors împreună cu familia din Germania pentru a crea acest hub educaţional, pentru a oferi copiilor din Buzău şansa la educaţie alternativă. Avem aici ateliere cu predare în engleză şi germană, ateliere de dezvoltare personală, de prim ajutor, de fotografie. Este un proiect de suflet şi sperăm să vedem aici cât mai mulţi copii care îşi doresc să înveţe prin metode moderne”, spune Oana Matache.

Lucrările de reamenajare a punctului termic au durat aproximativ şase luni iar costurile au fost de peste 200.000 de euro. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Buzău va beneficia de gratuitate pentru micuţii din familii cu venituri modeste care pot să participe gratuit la atelierele educaţionale. 

Trainerii centrului sunt specialişti din diverse domenii educaţionale, atât din Buzău, cât şi din alte oraşe dar şi din alte ţări. Noul centru are o capacitate maximă de 40 de locuri. Părinţii vor plăti între 20 şi 40 de lei vor pe oră pentru ca micuţii să-şi petreacă timpul într-unul dintre atelierele centrului.

”Centrul se adresează copiilor de la câteva luni până la 18 ani. Avem şi o componentă socială şi oferim gratuitate la atelierele noastre la copii care vin prin cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială”, a spus psihologul Oana Matache iniţiatoarea proiectului, absolventă a Sheffield University din Marea Britanie.

Eduteka găzduieşte ateliere educaţionale cu predare în limba engleză şi germană, adresate adolescenţilor, spaţiu de joacă interior pentru copii între 0 şi 7 ani, inspirat din conceptele educaţionale Frobel şi Montessori, servicii gratuite pentru copii din medii defavorizate şi cafenea pentru părinţi.

În urmă cu două săptămâni, tot într-un punct termic a fost inaugurat un centru de psihologie clinică pentru copiii cu sindromul Down şi autism. Primăria va stabili o modalitate de sprijin financiar a familiilor cu venituri mici pentru plata tratamentului la centrele de recuperare din municipiu. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite