Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un lider al romilor din Buzău a fost condamnat pentru tentativă de omor

0
24 Sep 2013 09:55:22
Autor: Iulian Bunila

Liderul romilor din Calvini, Neculai Oiţă, zis Ceauşu, a primit pedeapsa de doi ani de închisoare pentru tentativă de omor. La începutul acestui an, Oiţă şi fiul său au bătut un consătean. Cei doi l-au lovit pe acesta cu o greblă, iar victima a fost grav rănită şi a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare.

 
Oiţă fost reţinut pe 20 februarie de către poliţiştii buzoieni şi, zilele trecute, a fost condamnat la doi ani de închisoare. În acelaşi dosar, fiul acestuia a fost judecat în libertate. Sentinţa a fost pronunţată de o instanţă a Tribunalului Buzău, care îl mai obligă pe inculpat la 11.000 lei cheltuieli judiciare către stat. 
 
Ceauşu a atacat sentinţa cu apel, care a fost judecat la Curtea de Apel Ploieşti săptămâna trecută, la un termen intermediar. Magistraţii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Neculai Oiţă şi au dispus menţinerea măsurii.
 
O decizie definitivă ar putea fi luată în octombrie, când a fost stabilit un nou termen.
 
Potrivit anchetatorilor, incidentul s-ar fi petrecut la sfârşitul lunii ianuarie, când Neculai Oiţă, zis Ceauşu, şi fiul său ar fi bătut un bărbat din comună. Cei doi l-au lovit pe consătean de-al lor cu o greblă. Victima a fost grav rănită şi a necesitat mai multe zile de spitalizare. 
 
Oiţă mai este judecat şi în afacerea cu nuci, prin care statul a fost prejudiciat cu suma totală de 1.000.000 de lei. Ceauşu şi alţi complici de-ai săi exportau marfa în ţări ale lumii arabe, prin intermediul unor societăţi din judeţele Botoşani şi Ilfov, dar nu evidenţiau operaţiunile în contabilitate şi duceau o parte din bani în propriile buzunare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările