Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mărturia rudelor bătăuşilor din Braşov: „Cine ştie ce i-a făcut să dea cu atâta putere în acel bătrân?“

29
4 Apr 2018 12:55:33
Autor: Iulian Bunila
Mihai Mircea Constantin FOTO Facebook
Mihai Mircea Constantin FOTO Facebook

Mihai Mircea Constantin este unul dintre bătăuşii care au ajuns în arestul poliţiei după ce au băgat un bătrân din Braşov în spital. Tânărul este dintr-un sat al oraşului Nehoiu (Buzău), însă a plecat de patru ani din localitate. Indicii despre comportamentul său au apărut încă din liceu, spun cunoscuţii. El a rămas repetent pentru cumul de absenţe, tot din această cauză notele sale la purtare fiind sub 8.

Unul dintre agresorii bătrânului din pasaj este buzoianul Mihai Mircea, de 24 de ani, căruia i se mai spune şi Puiu. A plecat din Nehoiu în urmă cu patru ani, a locuit o perioadă la Buzău, apoi s-a stabilit în Braşov. A fost ajutor de bucătar la un bistro din Buzău, după care s-a angajat barman la un local din Braşov.  
 
Mihai este singurul fiu al familiei Mircea, din satul Bâsca Rozilei, de lângă oraşul Nehoiu. A fost crescut de bunici, după ce părinţii săi au divorţat şi şi-a văzut fiecare de viaţa lui. 
 
Băiatul a crescut până la anii adolescenţei în casa bătrânilor, împărţită acum între tatăl său şi un unchi, fratele mamei. Acesta spune că, de ruşine, părinţii băiatului refuză să mai dea ochii până şi cu vecinii din sat.
 
”Mihai a plecat la Braşov să îşi facă o viaţă, iar când venea acasă, în sat, nu făcea probleme, nu se certa cu lumea şi era prieten cu toţi vecinii. Ce s-o fi întâmplat cu el, greu de explicat. O fi anturajul prost de la Braşov, băutura, cine ştie ce l-a făcut să dea cu atâta putere în acel bătrân? Părinţii săi l-au educat bine, însă nu puteau şti ce face el acolo”, ne-a spus Vasile (foto jos), unchiul lui Mihai.

 
Vecinii familiei au rămas uimiţi când au văzut la televizor scenele extrem de violente, provocate de tânărul lor consătean şi de prietenul acestuia, Adrian Ceplinsche. Oamenii sunt siguri că lipsa părinţilor din viaţa copilului şi anturajul nou din Braşov l-ar fi transformat pe Mihai.
 
”Eu cred că el a ajuns aşa şi după dezbinarea asta din familia lui. Părinţii au divorţat, mama lui şi-a făcut altă familie pe lângă Buzău, a fost şi plecată prin străinătate, iar băiatul a rămas în grija unui bunic, până a murit şi acesta. Este singurul copil şi l-au pierdut devreme din mâini. Este urât ce a făcut la Braşov, ce le-a făcut părinţilor lui, dar şi cu viaţa lui, pentru că îşi iroseşte tinereţea prin puşcării”, ne-a spus o localnică din satul Bâsca Rozilei.
 
 
Jenaţi se simt şi reprezentanţii liceului din Nehoiu, pe care Mihai l-a urmat în decurs de cinci ani, după ce a rămas repetent din cauza absenţelor. ”A urmat clasa de operator tehnic de calcul între 2009 şi 2013. În perioada sa de liceu, cea mai mare notă la purtare a fost 8, iar cea mai mică, 6,5. Din această cauză a şi repetat clasa a douăsprezecea. Am încercat disciplinarea lui prin scăderea notei, însă a fost în zadar”, ne-a declarat un reprezentant din conducerea Liceului ”Nicolae Iorga” din Nehoiu. 
     

Mihai Mircea şi Ceplinsche Adrian sunt cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Amândoi erau băuţi în momentul atacului. Bătrânul a fost lovit fără milă până când a leşinat şi a avut noroc cu un paznic care a intervenit şi i-a salvat viaţa.

Imediat ce au aflat contul de Facebook al agresorului din Buzău, sute de români au simţit nevoia să-şi descarce furia postând mesaje dure pe pagina acestuia. Nici mama lui nu a scăpat de critici, contul ei fiind de asemenea asaltat de oamenii oripilaţi de gestul fiului său. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

, new_age
4.04.2018, 13:14:52

Scapa usor pustanii legea e permisiva,in 3 luni sunt acasa si incaseaza si bani de la Tudorel. Acum batranul are 50 000 lei stransi ,dupa cum spune desteptul ala de a facut apel la donatii,prada usoara pentru hoti. De abia dupa asta ,batranul sa se teama ca va fi batut sau Doamne Fereste omorat ,acum stie toata Romania ca are bani din donatii ,multa prostie in tara asta.

+6 (8 voturi)
Ludwig
4.04.2018, 13:30:07

Pentru acesti cocalari din Brasov solutia e doar puscaria - minim 20 de ani. Au batut un om nevinovat ce la 66 de ani muncea ca sa-si creasca copilul bolnav intr-o tara plina de asistati ce beau vin la pet - muscatel, de dimineta pana seara si voteaza pe un kil de ulei si zahar.

+11 (11 voturi)
Carmen Florea
4.04.2018, 13:36:37

... 'cercetati pt lovire...' O lae, avocatul batranului a schimbat incadrarea cu 'tentativa de OMOR...' Loveau ca in fasole ... Si mai lasati-ma cu 'opiniile' panaramelor astea betive si lenese, in trening iarna si vara, care stau cat poarta zi-lumina in asteptarea postasului sa le aduca 'ajutoarele'... Nu vedeti c-o dau din colt in colt si justifica banditii? ba ca-i lae, ba ca-i balaie, ba ca-i anturajul, numai nu vina lor, a banditilor, ca deja s-au 'destainuit': ei nu-si 'amintesc' cum si ce-au facut pt ca erau bauti .. aha ..., ei cred ca asta ar fi o 'atenuanta' . De parca nu era suficient ca-s niste banditi, mai si fura banii batranului, adica mai sunt si hoti, dar si niste pişoarce betivane, odata ce 'recunosc' ca erau beti cica, dar nu se vede din imagine sa se clatine, deci mai mint inca. Intr-un cuvant, niste scursuri ale societatii, care infuleca o paine muncita de altii, astia fac umbra pamantului degeaba ...

+17 (17 voturi)
Alexandru George
4.04.2018, 13:38:35

Auzi la nea Vasile - anturajul prost de la Brașov la stricat.... :))) bai nene ce oameni, nici în ultima clipa nu reușesc sa vadă ca au rahat pe fata, sunt alții de vina...

+13 (13 voturi)
cib
4.04.2018, 14:03:53

Cine stie ce s-ar fi intamplat daca faceau figura asta pe la rusi si apoi faceau usor cunostinta cu OMON. Se stie ca aia sunt profesori in democratie si drepturile omului si probabil i-ar fi invatat pe baieti cum sa nu mai poata bate nici macar un covor pentru toata viata.

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările